20-04-2016: Dremmen

Dremmen met dank aan Jos Brink (20 april 2016).
Op deze zonovergoten woensdag een behoorlijke opkomst van TCE leden. Een flinke groep olv Ben/Jan vertrok met een voor mij onbekende bestemming. Wij, Hub, Erna, Ruud, Piet J, Kees, Joep en Pé, zouden volgens plan naar Dremmen (gemeente Heinsberg) vertrekken.
Joep begon al snel enthousiast te roepen dat de rit weer een mooie aaneenschakeling van verrassingen was. Ik moest denken aan het programma “Wedden Dat” dat jaren geleden door Jos Brink zaliger werd gepresenteerd. Het zou namelijk in die tijd een kans zijn geweest om Hub Bohnen te laten meedoen in een virtuele strijd tegen Garmin of Tom Tom. Onbegrijpelijk hoe die man de meest mooie afgelegen weggetjes weet te vinden en toch uiteindelijk weer de afgesproken bestemming op tijd kan bereiken. Daar kan geen navigatiesysteem tegenop.
We bereikten dan ook mooi (zie de routekaart) op tijd de bekende Italiaanse ijssalon in Dremmen. Prachtig weer, dus lekker buiten op het terras koffie en uitzicht en aanspraak. Gezellig. Hoofdgesprek thema de bestrijding van ongedierte in de tuin in het bijzonder de buxusmot (Tips welkom).
Terug ging het gas er weer flink op en moesten enkelen zelfs de grote plaat gebruiken. Tom Tom Hub voelde goed aan dat er behoefte was aan een extra adempauze en die werd ingelast ter hoogte van 51 graden noorderbreedte/6 graden oosterlengte. Daar in Gangelt staat het relatief onbekende monument ter nagedachtenis van de landkaarten wetenschapper  Gerhard Mercator geboren in België maar geleefd hebbende in Duisburg e.o. Enkelen hadden echter meer interesse in het op orde krijgen van de eigen ademhaling dan het opnemen van de aanvullende toelichting door enkele vriendelijke Duitsers bij de monumenten. Zie bijgevoegde fotos.
Een lekkere pittige fietstocht met veel zon; een pittig windje N/NO, een leerrijke ervaring en een cartografische kennis van Hub die automatisch een verwantschappelijke link legt met met de atlassen maker Mercator.
IMG_0232.jpg