Maandag 18 juli, Hoeselt warm en kort

Laten we deze keer eens beginnen met twee nieuwtjes. Het eerste is duur, maar je kunt er nog heel veel plezier aan beleven en het tweede is een toevallige, smakelijke aanrader. Chrit stond vanmorgen naast zijn nieuwe fiets te glimmen. Zaterdag pas gekocht en vandaag voor de eerste keer uitlaten.
Een zwart/rode Giant, in de clubkleuren. Nu nog even de hoogte van het zadel aanpassen en dan vele mooie kilometers maken. Succes ermee, Chrit.
Het volgende nieuwtje. Omdat de bekende plek in Hoeselt gesloten was, belandden we op de grote weg bij de ijssalon, annex eetgelegenheid. Lekkere koffie met een zelfgemaakte ijskoude versnapering erbij. Een vriendelijke en belangstellende  eigenaresse en een goed verzorgde oma die maar wat blij was dat ze een veertiental kopjes en glazen kon afwassen. Overigens werden de echte en zero-cola’s gekoeld door een ijsblokje in de vorm van een eendje. Dat bleef drijven in een half glas, maar ging kopje onder als je tot bovenaan vulde. Hopelijk laat de bijgevoegde foto van Erna dat duidelijk zien.
Als deze echter wat troebel is komt dat door het feit dat haar telefoon, na een toiletbezoek, in de pot was gevallen. Gelukkig zat er een plastic zakje omheen. Daaraan voorafgaand werd er gepraat over de Parade in Brunssum, de rit naar Eupen en kwamen wat sterke verhalen over de omgang met woonwagenmensen en zigeuners.

Wie namen hieraan deel of luisterden geamuseerd mee? Hub, Lei, Chrit, Chris, Joep, Erna en Wim. Om tot dit punt te komen moesten ze eerst van tien uur tot kwart voor twaalf in de pedalen. En dat vanaf het begin in een temperatuur die we niet meer gewend waren. Vandaar ook het vroege  tijdstip van de pauze. Op voorstel van Hub en door ieder gretig geaccepteerd werd gekozen voor een rechtstreekse route, langs de Maas en door de velden naar Alden Biesen. Daar even flink in de pedalen en dan heerlijk afdalen naar Hoeselt. Overigens lagen de wegen in die velden er nog niet overal droog en schoongeveegd bij, getuige de spetters op kleding en fiets. Omdat er dus een soort alternatieve route gefietst werd, moest Erna met haar Garmin af en toe bijspringen. Wat zouden wij mannen soms moeten zonder vrouw(-en). Terug zoveel mogelijk schaduwwegen opzoeken en in een rustig tempo doorpeddelen. De zon nodigde niet uit om een grote inspanning te leveren.  Lei vertelde nog dat er in het Huishoudelijk Reglement van de Toerclub geadviseerd werd om bij temperaturen boven 30 graden niet onder de vlag van de TC Elsloo te fietsen. Dat zal voor deze groep dan ook gelden a.s. woensdag als het tropisch warm gaat worden. Dus even rust voor benen (fietser) en vingers (schrijver). Moet echter niet te lang duren. Vandaag 73 km, 298 hm en 23.5 gemiddeld.

Hoesseltjuli.jpg