16-05-2016: Rokend rubber -> Pitsstop

Tweede Pinksterdag, aardig fris en met 7 aan de start: Martin, Silvio, Frans J, Piet J, Chris, Wil en Henk.

Vandaag rijden we een deel van de sponsorronde waarbij we als TCE zorgen voor de route en de begeleiding van de wielrenners. Bekend raken met de route, letten op gevaarlijke punten en zo. Gezien de tijd konden we niet de hele route doen, een deel, in grote lijnen om 'm vooraf niet helemaal te verklappen: Kasen/Dennenberg - Waterval - Craubeek - Winthagen - Baneheide - Vaals - Vijlen en pauze op de Camerig.

De dag na de F1 winst van onze Max, maar wij van TCE hadden vandaag ook het F1 gevoel. Onderweg had Piet 'iets' aan z'n achterwiel, tijdens een korte pit-plasstop al eens gekeken maar zo snel niks gevonden. In de afdaling van de Camerig kwam de aap uit de mouw, de rook kwam van de achterband, de reuk van smeulend rubber werd door de achterop komende renners waargenomen. De geplande pitsstop bij Buitenlust op de Camerig, mecanicien Martin meteen erbij voor de diagnose, Silvio in een vloeiende beweging de multitool paraat. Het mankement was snel gevonden en verholpen, een knap staaltje van teamwork.

En waar ging het over tijdens de pauze? Max natuurlijk. En met onze gedachten bij Kaprun, voor onze Alpen driedaagse: fietsenvervoer en de training klim-rondjes, de tips van Fred. Hoe zou het met Harrie gaan? Het werd een korte pitstop, het thuisfront verwacht ons op tijd thuis voor soep en aardappelen. In Wittem zagen we in de verte een blauw TCE vest opdoemen, een bekende van de club ... lang en slank en hedendaags stoppelbaardje (iemand zei nog: dit kan niet iemand van onze club zijn, grapje natuurlijk ..), Silvio ook niet wand die was bij ons. Henk erachteraan, ingerekend en het mysterie opgelost: de zoon van Wiel Janssen in het vest van z'n pap. Goeie reclame.

Rond half een weer thuis, na 85 km en 850 hoogtemeters bij ruim 25 km/uur.

PS de hoogtemeters van routeplanner GPsies vergeleken met die van de Garmin: allebei dezelfde waardes, pfft.

Volgende week een langere heuvelachtige rit, naar Dolhain: we zijn dus een uurtje later thuis.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb