Maandag 14 nov: retourtje Visé

Na een natte zondag was het droog, paar graden boven nul, flinke wind vanuit het zuiden. Dit trok toch nog zo'n 6 fietsers naar de start: Hub, Erna, Mart, Lei, Ruud en Henk. Hub was drie kwartier eerder al vanuit Brunssum vertrokken, nagedacht over een geschikte route, en stelde voor om naar Visé te gaan, en natuurlijk weer terug, ofwel een retourtje. 

Geen rit zonder huppeltje, dit keer de Bemelerberg. Voor  het aanmeren in Vise, passeren we Ingber en Mesh en Moelingen. Ook nog wat wild gespot, een spierwitte (zilver)reiger met dank aan de speurende ogen van Ruud. En niet te vergeten een momentje kunst in Geverik, grote objecten en beelden van beeldhouwer Jo Peters buiten opgesteld in de tuin.

De pauze in het vertrouwde café, is welkom want de een heeft tintelende vingers, de ander kleumende tenen.De kastelein heeft geen moeite met het nuttigen van de meegebrachte boterhammen, en als tegenprestatie stoppen we netjes alle wikkels, bananenschillen en nog meer afval in een boterhammenzakje. De babbel gaat van het heden - Trump - naar het verleden - plukken van sterappels en de noodslacht.

Terug langs het kanaal en na ruim 80 km terug op het thuishonk. Mooi weer, de rest van de week is afwachten.

Maak een Gratis Website met JouwWeb