13-04-2016: Eerste avondrit

Veiligheid voorop en alles is relatief qua afstanden.

Aan de start: vooralsnog alleen Frans T, daarna volgde Frans J en vervolgens Wil en René. Startplaats: Sabic parkeerplaats.

Het is  de 1e keer dit jaar dat op de woensdagavond de spinning-les verruild wordt voor het buitenfietsen. Waarom startplaats Chemelot? In de hoop dat er zich nog een nieuwe werkende van een van de bedrijven op locatie Zuid zou aanmelden om op de woensdagavond mee te fietsen, maar dat was deze keer niet het geval.  Hopelijk de volgende keer. Als dit ook niet het geval is rijst de vraag of de vertrekplaats bij Chemelot wel een verstandige keus is. Om er te komen moet iedere deelnemer rond het tijdstip van 17.30 uur 2 vrij drukke rotondes passeren, beter gezegd, trotseren. Ook deze keer weer bijna-ongelukken. De ene bestuurder geeft de fietser de ruimte, de andere neemt gewoon het recht van de sterkste of ziet de fietser gewoon over het hoofd! Bepaald veilig is dit niet. Dus als het niet echt nodig is, was het voorstel van de 4 aanwezige fietsers, om voortaan gewoon weer bij de kerk van Elsloo te starten. Veiligheid voorop, ook voor startplaatsen!

Met Wil en René op kop richting Zuid-Oost Limburg. Uiteindelijk werd het meer Zuid dan Oost. Via Elsloo/Catsop richting Klimmen naar Simpelveld. Voor René was het een ontspannend ritje, want hij is aan het trainen voor de rit Luik- Bastenaken-Luik, een uitstapje van ongeveer 265 km!! Om hiervoor voldoende fit te zijn, had hij ook nog even de Alternatieve Amstel Gold Race op zijn lijstje staan, eveneens een stevig ritje van ca. 160 km. Dus ons 1e avondritje fietste hij met 2 vingers in de neus terwijl de beide Frans-en alles uit de kast moesten halen om onze beide kopmannen te kunnen bijbenen!

Via Wittem, Gulpen en Valkenburg weer huiswaarts. Met 65 km op de teller en met een gemiddelde van 26,5 km per uur, aangevuld met de nodige hoogtemeters, zat ons 1e avondritje er weer op. Twee een beetje meer moe dan de andere twee.

Maak een Gratis Website met JouwWeb