13-02-2016: Gitstappermolen

Zaterdag, 10.00 uur, een koude dag net boven vriespunt, bewolkte lucht  maar wel droog tot einde vanmiddag. Redelijke opkomst van de Hub-groep met Lei, Frans J, Henk en Wim. De Ben groep met Piet, Toos en Gene. Hub naar Gitstappermolen en Ben naar de Einsahmen Herzen in Haaren.

Het wordt een vlakke rit, en ik hoor niemand klagen, Wim en Lei hebben gister al een aardige rit gedaan, Frans en Henk gaan morgen met de zondag-groep als de weergoden meewerken, een benen sparende rit is de hoop.

We moeten richting Vlodrop. Via Meers gaan we richting Maasbracht. Frans komt er al snel achter dat ie de verkeerde handschoenen keuze heeft gemaakt. In Roosteren stop bij tankstation waar Frans een paar plastic diesel-tanken-handschoentjes regelt, een goede en goedkope windstopper. Voorbij Brachterbeek en Linne binnendoor naar Odilienberg over een mooi nieuw aangelegd fietspad door en langs het bos. Door Paarlo, naar Vlodrop en daarachter ligt al snel tegen de Duitse grens Etsberg en de pauzeplaats Gitsappermolen.

Op een of andere manier kwam het onderwerp op het zwarte gat. Welk gat? dat in de verre ruimte, deze week in het nieuws, miljoenen jaren geleden was er een klap die onderzoekers nu gehoord hebben op een of andere manier. Niet te bevatten voor eenvoudige fietsers. Heeft ook te maken met de relativiteits-theorie, en dat snappen we wel weer. Alles is relatief beweert Wim. Voor ons was dit een relatief mooie fietsdag (tot nu toe), voor anderen is het relatief te koud, t'is maar hoe je het bekijkt. Valentijnsdag, morgen, was ook een dankbaar onderwerp, zal ik verder niets over verklappen.

Vertrek, 10 meter gefietst, en meteen een lekke band, bij Frans. Snel gefikst, en bij de watermolen de grens over. Ontspannen fietsend totdat we de eerste regendruppels voelen, iets voorbij Haaren, vroeger dan verwacht. Hub koos meteen de kortste weg terug, en het werd meteen weer droog. Bij camping Bohmerwald in Koningsbos, passeren we een grote waterplas en we vragen ons af wat daar allemaal wel of niet gebeurt. Hier  moest reisleider Hub het antwoord schuldig blijven. Geduldig googelen door de redacteur brengt antwoord: een afgraving van "scherp" zand voor een verderop gelegen kalkzandsteen fabriek.

Bij Limbricht gaat Hub linksaf naar Brunssum, wij op eigen kracht verder en al gauw begint het weer lichtjes te regenen. Nog net niet nat en mooi op tijd  na 95 km weer thuis.

 

 

 

Gitsappermolen.png

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb