Zondag 10 januari, Kleine Flap

Twee weken terug was de bedoeling de kleine flap, maar door in Slenaken een afslag te vroeg te nemen kwamen we in de Schilberg uit, vandaag proberen we het nog een keer. We doen dit met 7 mannen: Harrie, Martin, Frans T, Piet J, Henk en na de klokslag van 9 uur nog net Frans J en Rene. Silvio meldt zich af, is jarig maar vergeet blijkbaar dat dat als eerste met z'n fietsvrienden gevierd moet worden .. haha. Volgende week traktatie.

Teuven is ons doel, en dat gaat gesmeerd, al zal niet iedereen het zo gevoeld hebben. We komen daar via Geulhemmer - Ingber - Beutenaken en Slenaken. De juiste afslag en we zitten in klein Zwitserland en Teuven, links naar de flap. De geruchten zijn waarheid, de flap - het slechtste stuk asfalt in de Voerstreek, is helemaal strak gestreken, op een kuub meer of minder asfalt is niet gekeken. Dezelfde wegenbouwer als in Catsop? De ene vind de klim nu net zo vlot lopen als vroeger de behoedzame afdaling, de ander lijkt het steiler geworden. Gespreid komen we boven en verzamelen bij de Smockelaar, half elf slaat de klok, voor de pauze.

Het haardvuur knappert gezellig, de waard is vriendelijk, en we zetten ons aan de grote tafel. Hoofdonderwerp is niet Marianne Vos, niet de volleybaldames, niet de darters, niet Math vd Poel maar onze eigen sportieve uitdaging voor het komende seizoen. Onderweg was door Frans en Harrie al gesmoesd en het moest er uit. Als eerste de zo gewenste langere ritten, voorstel om elke maand een zondag te prikken voor een ca 125 km rit, starten om 08 uur en een stukje de middag in. Afgesproken, nemen we op in het programma. en de A-rijders zetten het op de keukenkalender om het thuisfront aan de gedachte te laten wennen. Als tweede een lang weekend verderop in de zomer, Luxemburg/Vianden van een paar jaar terug  is voor herhaling vatbaar. Algemene instemming. We mikken op laatste week juli/eerste week augustus. Er worden suggesties uitgewisseld, eentje trok onze aandacht met dank aan onze fietscollega's van WTC-AandeMeule/Stein  een optie in de Zuid-Eiffel. Volgende week praten we verder. We hebben er zin in! het wordt leuk!

Retour gaan we over de Gulpenerberg, afdaling Partij en met onderbreking voor lekke tub van Frans J zijn we mooi om half een weer in ons mooie Elsloo, na zo'n 68 kilo en 550 hoogtemeters.