09-01-2016: St.Andre - Aubel

Zaterdag, belooft mooie dag te worden, s'morgens om 10 uur nog frisjes en bewolkt. Met aardig wat mensen aan de start, de Hub-groep met uiteraard Hub, Pe, Mart, Chris, Erna, Lei, Ruud en Henk. De Ben-groep zonder Ben maar met Jan als routeleider en verder Gerard, Harrie, Wim, Toos en Piet.

Met de wind aardig op de neus gaan we richting Mesh en Warsage. De eerste proef op de som was het meestal langdurig rode stoplicht bij de spoorovergang in Meerssen. We geven altijd het goede voorbeeld, dus in de rem en netjes wachten. Er komt natuurlijk weer geen auto van weerskanten, en we worden voorbijgestoken door twee breed grijnzende en goed in het buikspek zittende fietsers. Op vragende blik, van ons roepen ze ons nog na 'dit mongolen stoplicht', gelukkig waren er geen kinderen in de buurt om dit goede voorbeeld te volgen. De nieuwjaarsreceptie is sommigen in de benen geslagen, Lei koos voor het verstandige en ging in Gravenvoeren op eigen route verder (kreeg bij thuiskomst bericht dat Lei er toch nog zo'n 78 km heeft bijgeschreven). De 'puist' van de dag was de klim naar St. Andre vanuit Dalhem-Chenestre, mooi geleidelijk slingerend omhoog, maar heeft helaas geen notering op de vele klim-sites, jammer van de moeite. Trouwens, wel een nieuwe klimmetjes site gevonden, Zuid Limburg en omstreken. Boven effe wachten en via Julemont door naar Aubel voor de koffie.

Ons vaste cafe,  de fietsen op de houten vlonder van het terras. Op de luifel prijkt 'www.Kidibul.be', lijkt wel een kinderdagverblijf. Binnen is het ook een drukte van jewelste, golf op de TV, jeugd speelt darts, hele families met kids op de banken. Heb Kidibul nagezocht op google, is de commerciële naam van cider-producten van Stassen, ook aardig om te weten dat Stassen is opgenomen in de stal van Heineken, jawel!

Van alles aan de orde, heb maar de helft gehoord, twee tafels. Wat wel goed is om te weten: er gaan stemmen op om bij goed weer spontaan een tweedaagse te prikken naar bv de Vennbahn. Rugzakje en hupsakee. Hou de mail en de app maar goed in de gaten.

Terug via de vaste route over de Plank en Valkenburg en als afwisseling de Kleverberg. Ook nog een leuk stukje van de Polffermolen Valkenburg naar St Gerlach. Een fietspad door de 'uiterwaarden' van de Geul, komende langs de Koningswinkelhof waar de broer van Chris de scepter zwaait over de schutterij schietpalen, langs chalet Tivoli waar je lekker kunt eten, en langs St Gerlach.

Nog vermeldenswaard, veiligheid. Was vandaag niet vlekkeloos, wel een pluspuntje, wachten bij het rode licht spoor Meersen. Maar gele kaarten gegeven bovenaan het kruispunt bij slachthuis Aubel, waar je eerste rechtsaf moet, lusje over de rotonde, waar 5 van de zeven de verleiding niet konden weerstaan en doorstaken, foei, gele prent. Nog een prent bij de kruising bij Hoogcruts, volle vaart omlaag en bij kruising hopen dat de auto van rechts braaf stopt, neen dus, gele kaart. De laatste prent vergeven bij de rotonde Broekhem waar het laatste zondevrije lid er ook eentje aan de broek kreeg. 

Na bijna 90 kilo en 800 hoogtemeters weer netjes op tijd terug in Elsloo.

IMG_2210.jpg   IMG_2211.jpg