07-09-2016: Pukkeltocht

Woensdag 7 september 2016

Een zeer mooie zonnige zomeravond met een graadje of 26. Met z’n 5-en aan de start. Silvio, Martin, René en de beide Frans-en. René verscheen aan de start met al bijna 30 km op de teller en niet minder dan enkele honderden hoogtemeters. Was alvast even gaan warmdraaien in Geulle/Meerssen.

De Kruisberg stond op het programma.

Met een kleine vertraging van ongeveer 15 minuten (op verzoek van Silvio, die zijn fiets nog even bij de fietsenmaker moest ophalen) op weg naar deze pukkel in het Zuiden. Met Martin en René op kop weet je dat er stevig wordt doorgefietst. Via Beek, Schimmert naar Valkenburg en zo door naar Gulpen, Wittem richting Wahlwiller en daar de Kruisberg op. Inderdaad een echte pukkel. Al direct onder aan de berg vol in de pedalen. Vervolgens richting Eys. Deze keer de bekende berg richting Trintelen niet gekozen, maar nog voldoende “warm” van de Kruisberg werd koers gezet naar de Eyserenbosweg. Ook een echte pukkel van de 1e cat. in Limburg, die wij dit jaar meer gemeden dan beklommen hebben. Tezamen met de Brakkeberg afgelopen woensdag toch weer eens 3 pukkels “bereden” die minder in ons programma voorkomen. Pukkels voor de liefhebbers zullen we maar zeggen.

Alvast rekening houdend met de steeds sneller invallende duisternis rap huiswaarts via Ubachsberg, Ransdaal, Klimmen, Hulsberg en Schimmert waar Silvio nog even een platte band kreeg. Plakken was niet nodig, even oppompen en weer verder, waarna hij linea recta huiswaarts keerde.

Terug in Elsloo met 55 km op de teller, een gemiddelde van 26,6 km en daarbij toch nog even 477 hoogtemeters gemaakt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb