07-03-2016: Vise

Maandag-morgen. Maandag 7 maart 2016. Een temperatuur van een graad of 6 met weinig wind had slechts drie rijders naar de start van de maandag ochtendrit gelokt. Het voelde waterkoud aan en de vooruitzichten van buienradar waren niet denderend. Zouden dat de redenen zijn geweest dat er niet meer animo was om te gaan fietsen ? Wie het weet mag het zeggen.
Om klokslag 10 vertrokken Ruud en Chris om onder leiding van Hub een ritje Zuid-Limburg en aangrenzend België te maken. Start aan de kerk in Elsloo en via de spoorwegovergang in Beek en het vals plat naar Geverik bereikten we Ulestraten. Bergaf richting Meerssen en vlak voor de bebouwing naar links, de Raarberg op. Gelukkig maar een klein stukje en direct rechts langs van Bommel naar beneden en vervolgens linksaf en bij de rotonde rechts, weer een overweg over en bij de oude school van Wim links. Langs "de Nachtegaal" rechtdoor geraakten we aan de voet van de Geulhemmerberg. Ieder op zijn eigen tempo klommen we naar Berg, staken de Rijksweg over en door Terblijt reden we naar Bemelen. Langs groeve het Rooth omlaag en de volgende klim, de Keunestraat, omhoog om in Cadier en Keer uit te komen. Linksaf en onder de Rijksweg door richting Honthem, om door Bruisterbosch en Herkenrade in St. Geertruid te arriveren. Achter het voetbalveld links en over Libeek en de afdaling naar Mesch, kris kras door dit dorp, geraakten we bij de rood-witte tonnen om daar de grens van Belgie over te steken. Altijd rechtdoor en op het eind links naar 's Gravenvoeren. Hier rechts naar Warsage en daar rechts om door Bombaye en door Dalhem de weg naar Vise te nemen. In Vise zijn de sporen van de carnavalsstoet goed te zien en er is kermis. Dit jaar geen reuzenrad. In het gebruikelijke café aan de markt wordt de koffie genuttigd. Na de pauze eens niet langs de kanalen terug, maar nu eens de andere kant. Door Caestert geraken we in Eijsden, waar we tot ons genoegen een lekkere kasseienweg nemen richting Maas en om de pret te verhogen neemt Hub nog een extra stukje parallel met de Maas, om vervolgens via Oost-Maarland de grote weg te nemen naar Maastricht.
Een eindje achter het provinciehuis slaat Hub linksaf. Omdat de kasseien in Eijsden zo goed zijn bevallen, neemt hij, om de vreugde te verhogen, nog een extra strook kinderkoppen door Wijck. Genieten. Onder de Noorderbrug naar links, om via Itteren, Borgharen, Bunde naar Geulle te koersen. Als toetje nemen we de beklimming van de Slingerberg tot ons en over Catsop gaat het door het Sieckendal naar Beek. Bij het Lampenpaleis zwaaien we Ruud uit, die hier de afslag naar huis neemt. Hub en Chris rijden verder richting Neerbeek en komen langs de "de Oude Pastorie" , waar flink wordt verbouwd en aangebouwd. Als dit project gereed is levert dat een aanwinst op voor de omgeving. Beter als de ruïne die jarenlang een doorn in het oog was. Even verder rijden we pardoes een fikse hagelbui in. De hagelstenen worden door de wind als speldenprikken in het gezicht geblazen. Geen prettig vooruitzicht voor Hub om zo nog helemaal richting Brunssum te rijden. Hopelijk valt het mee en is hij goed thuis gekomen. Bij de autoweg scheiden de wegen en rijdt Chris naar huis in Geleen en Hub, zoals gezegd naar Brunssum.
Een fijne rit gereden van 92 kilometer met 594 hoogtemeters. Het gemiddelde tempo was 23,2 km per uur.

Maak een Gratis Website met JouwWeb