Woensdag 5 okt, Haaren

Na een periode van soms veel te hoge fietstemperaturen, worden we nu geconfronteerd met de helft van de hitte, maar met een koude en harde NO-wind. "Het is ook nooit goed”, zou men kunnen zeggen. Daarover dadelijk meer. De groep van Jan O. koos voor Aubel, eerst wind in de rug en terug wind tegen. Hub, Erna, Piet, Joep en Wim kozen voor het tegenovergestelde, 50 km tegen de wind in en 36 km terug met de wind in de v……excuus, de wind in de rug. Haaren werd de pauzeplek. Uit de wind, met de rug tegen de muur was het  nog lekker buiten zitten. Toen Wim vertelde dat m.i.v. januari de Belgische 95benzine vervangen ging worden kregen we van Piet een prachtige uiteenzetting over het gebruik van 95 en 98 benzine. Daar werden termen als zuigers en kleppen gebruikt. Dat bracht mij op het idee om die woorden enigszins te veranderen en te gebruiken voor het verslag. Het hoeft geen betoog dat TomTom/Garmin/Hub weer een prachtige route aan ons voorschotelde. Hub en Joep steeds voorop en stampend tegen de wind in op de smalle en open wegen. En als deze niet beschermd worden door struiken, bomen of huizen dan mogen Hub en Joep zich terecht kleppers noemen.
De andere drie moesten alles op alles zetten om in hun wiel te blijven, zij waren de drie zuigers. En toch vormden zij samen een goed lopende motor.
Waar liet die motor zich o.a. zien ? Spaubeek, Schinnen, Oirsbeek langs de Mariagrot omhoog (hier werden veel van de in totaal 515 hm gemaakt), Merkelbeek, Etzenrade, Birgden, Waldfeucht. Daar kregen de kleppers een verschrikkelijk lang stuk door de open velden voor de kiezen.  Er restte ons niets anders dan in een waaier te gaan rijden. De pauze kwam daarna als geroepen. En dat pas na 50 km. Terug matste Hub ons door maar 36 km te rijden, veel goed lopende wegen en fietspaden door bossen en bomen omzoomd te zoeken en natuurlijk met Joep weer het kopwerk te doen. Mannen, bedankt. Wij zullen het een volgende keer goedmaken. Posterholt, Mariahoop, Echt, Susteren  en Nieuwstad bracht ons naar Limbricht, waar Hub richting Brunssum ging. Overigens werd er in Nieuwstad even Zwarte Piet gespeeld. Erna strooide daar met haar bidon en Hub met zijn connectortje in het voorwiel. Gelukkig werd alles teruggevonden. Vanaf Limbricht nam Piet de taak van Hub over en via Guttecoven, Urmond en Stein kwam aan deze rit
toch nog een goed einde. Al met al zullen kleppers en zuigers tevreden terugkijken. Nog twee zaken ter afsluiting: 86 km, 515 hm en 24 gem. en waarschijnlijk zaterdag naar de Gitstappermolen in Vlodrop. Omstandigheden gelijk aan vandaag !!!!! 

Maak een Gratis Website met JouwWeb