05-09-2016: Via Deuvelsbosch naar Rolduc

De titel van dit stukje roept wellicht vragen op, van het bos van de duivel naar klooster Rolduc. Wat je op een maandagritje zoals niet meemaakt.

De opkomst was mager, Chris - Lei - Henk, vakantiegangers en misschien bang voor een buitje? De buienradar gaf kans op regen, hier of daar. Wij gokken op "daar". Hub was er niet, dus we moeten zelf wat verzinnen. Henk neemt het voortouw, Ubach Palenberg, onvoorbereid dus hopen dat we het samen gaan redden.

Via Puth en achterlangs Windraak richting  Doenrade, de eerste met water gevulde knip in de weg omzeilen we via een smal geitenpaadje langs de berm, bij de tweede badkuip pakken we een omweggetje. Bij Jabeek de grens over en dwars door Susterseel naar de Rode Beek. Dit is nog bekend gebied, iets voor Gilrath gaan we recht een smal mooi weggetje in, bij Panneschop, kiezen links-rechts en door Bocket en hup, we zitten in Teveren. Zoeken de weg naar Windhausen, houden te veel rechts aan en komen in Grotherrath terecht, een blijk op de Garmin, en via een doorsteek naar het oosten belanden we weer in Windhausen, pfft. Pakken het fietspad langs de Wurm, laten Ubach en Palenberg links liggen, langs het spoor, kasteeltje Rimburg (waar volgens Chris een Romeinse heerbaan heeft gelopen), wachten op de weer eens gesloten slagbomen en via piepdorpje Hofstadt dalen we via Wildniss af naar Herzogenrath en plots in Kerkrade. Henk zoekt en vindt de korte steile klim van het NL kampioenschap, de Deuvelsbusch, achter Rolduc langs, naar binnen, en een mooie sfeervolle pauzeplaats. Bij het verlaten zien we boven de poort de spreuk "hac ne vade via quin dixeris", google leert: "Ga hier niet voorbij zonder een Weesgegroet te bidden." Aanrader voor een volgende keer.

De terugweg via Schacht Nuland, Simpelveld, Molsberg, Windhagen en het nieuwe klimmetje door pitoresk Terschuren na 95 km en 770 hm weer in Elsloo.

IMG_3036.jpg  IMG_3038-1.jpg

IMG_3039.jpg  IMG_3041.jpg

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb