zondag 05-06-2016: Pietersvoeren-'t Swaantje

Aan de start: Martin, René, Piet J, Silvio, Wil en de beide Frans-en.

Jazeker Frans T. was weer van de partij!! Een ervaring rijker - veiligheid gaat uiteindelijk toch vóór alles. Zijn wond geneest snel en goed. Gelukkig viel de verwonding achteraf nog mee. In ieder geval geen vitale delen geraakt en weer in staat vol op de pedalen te staan. Met Martin en René op kop weet zeker je dat je aan de bak moet.

René fungeert deze keer als routeleider. Hij stelde voor een deel van de Grensland-klassieker te fietsen, gecombineerd met de geplande route. Zo gezegd zo gedaan.

Via diverse omwegen richting Banholt. Ondertussen de nodige Grensland-fietscollega’s met “nummerbord” gepasseerd. Via Banholt binnendoor naar Noorbeek waar we met respect (dus afstappen) genoten hebben van één van de vele processies die in deze tijd van het jaar plaatsvinden. Wat een werk dat de plaatselijke bevolking ten toon spreidt om de straten prachtig te versieren!

Op naar de Belgische grens waar we in de Voerstreek voor het eerst dit jaar de pukkel van de Swaen op moesten. Natuurlijk stelt dit niks voor als je over een maand nog de GG in Oostenrijk moet beklimmen. Maar ook voor deze pukkel moet je echt even goed  gaan zitten (en terug schakelen naar het kleinste verzetje).

Via Aubel terug naar Teuven waar we even genoten hebben van de koffie. Hoofdonderwerp van deze zonnige zondagmiddag was  “de auto van de toekomst”. Als autobouwers nog advies nodig hebben over de toekomstige auto… “niet lang hellen onze auto-minded A-groep fietsers bellen” en het komt beslist goed. Op tijd terug naar huis; dus werd er stevig doorgetrapt. Voor Piet J. wellicht ook de gelegenheid om mede te delen dat hij de komende weken van een welverdiende vakantie in Zuid-Europa gaat genieten.

Terug in Elsloo, 83,5 km op de teller, niet minder dan 969 hoogtemeters en een gemiddelde van 25,6km.

https://www.strava.com/activities/599055656