04-05-2016: Vise

De eerste fietsdag dat niemand het over regen had. De zon scheen volop, maar de wind voelde nog steeds fris aan. De eerste dag dat al een aantal echte mannen ‘n korte broek droeg , een enkele zelfs gekleed in TCE-shirt met korte mouw. Dus een aardig, qua kleding, gemengd gezelschap.

Aan de start: Martin, René, Wil, Silvio en Frans J. Banholt stond op het programma, maar daar waren we afgelopen zondag ook al neergestreken, dus werd nu voor de afwisseling koers gezet richting Visé met Moelingen als keerpunt. Via Elsloo, Geulle naar Itteren en Borgharen. Vlak voor Maastricht: lekke achterband van Frans J. Aangezien er geen uitwendige beschadiging van de buitenband was te bespeuren, ontspon zich een hele discussie over de zin en onzin van een anti-lek- lint in de band. Dit lint kan, volgens een bepaalde theorie, voor interne wrijving tussen binnen- en buitenband zorgen, en daardoor een lek veroorzaken. Ben benieuwd of jullie dit verhaal herkennen en Frans J. wil graag weten of dit daadwerkelijk zo kan zijn. Dus reacties hierover zijn welkom. Tocht vervolgd. Dwars door Maastricht waar half Maastricht langs de boorden van de Maas en de diverse terrasjes vertoefde en volop genoot van laatste zonnestralen van deze woensdagavond. Via Eijsden, Moelingen en Berneau naar ‘s-Gravenvoeren, terug naar Noorbeek en Hoogcruts. Hier lieten de sterksten onder ons zich bergop weer eens van hun snelste kant zien. Het ging hard, voor een enkeling té hard! Maar dát is het mooie van een hechte groep, gewoon even wachten boven en samen weer verder. Via Banholt en Valkenburg terug naar Elsloo.

Mooie afstand van 74,5 km met een gemiddelde snelheid van 26,5km en 500 hoogtemeters met dank aan René voor de support bergop onderweg en het aanleveren van de fietsdata