3 oktober: Westelijkste puntje Duitsland

Een zonnige dag in de herfst, s' morgens nog aardig fris en tegen de middag lekker warm. Dus aan de start een mengsel van lange en korte broeken, shirtjes korte mouw en wintervest. Een gezellige drukte, Hub, Chris, Joep, Louwrens, Erna, Cees, Lei, Ruud en Henk. Na het bezoek aan het Duitse grensgebied van vorige week zoeken we vandaag het Belgische buurland op, met Maasbracht als rust en pauzepunt.

Zoals gezegd, frisjes, en het werd nog bonter toen we, net over de grens in een regenbui terecht kwamen. Een paar koukleumen gingen in de regenjas, Erna gebruikte de stop om te schuilen, de rest schatten in dat het voorbijgaand was. Tegen de tijd dat we weer op de fiets zaten, werd het droog. Ik neem me voor om volgende keer niet te snel overstag te gaan. Met Hub en Joep op kop slingerden we ons vaste adres in Maasbracht, café "Het Wiel" aan de haven. Lekker ouwerwets café, volgende keer als we vlaai willen, uurtje vooraf effe bellen en het komt voor elkaar.

Terug achter Echt langs, door het Ijzeren Bos en achter Nieuwstad knijpt Hub in de remmen. Lekke band? Neen, Hub vindt het tijd voor weer een educatief moment. We hebben nl. het meest westelijke puntje van Duitsland  binnen handbereik, en tevens misschien ook wel het smalste stukje Nederland (4,8 km). Deze kans moeten we aangrijpen, en dat doen we. Via een bruggetje bereiken we HET punt, zie foto.

We rukken ons los, nog een lekke band, en na 95 km en ruim 25 km/uur weer in Elsloo.

WestelijkepuntDld.jpg   IMG_3216.jpg

Maak een Gratis Website met JouwWeb