01-05-2016: Aubel via Pietersvoeren

Eerste rit van het 'zomerprogramma', starttijd een half uur eerder naar half negen, want vanaf 1 mei mag je verwachten met de korte broek te fietsen. De realiteit: 5 graden en een bewolkte hemel. De outfit die daarbij hoort, jawel het wintertenue. Gelukkig had Rene een appje gestuurd met "half negen" en dat hielp, met 8 man aan de start: Frans en Frans, Piet, Martin, Wil, Chris, Rene en Henk.

We pakken de route TCE-150 naar Aubel, met wat aanpassingen. Via de Kleverberg af naar de Geulhemmer en die op, door naar Cadier en Keer en Banholt, achterom naar Terlinden en de Scheyberg op brengen ons naar Ulvend, omlaag naar Maartensvoeren en omhoog via Pietersvoeren naar de splitsing waar het verzamelen is. Het is te vroeg voor koffie in Aubel, dus meteen door via Hombourg naar Teuven, de warmte van Cafe Modern.

De vorig weekend jarige Henk trakteert. Volgende keer is kersverse opa Silvio aan de beurt. Onderwerp ligt voor de hand, het 4-daagse fietsweekend naar de Grossglockner, 30 juni - 4 juli. Vorige week oproep voor liefhebbers, en ....  de vangst is 6 deelnemers: Frans, Frans, Martin, Chris, Wil en Henk. Geweldig! Iets om naar uit te kijken, toetje is een klim van 24 km. En om te trainen, nog twee maanden voorbereidingstijd. We gaan wat regelen. Hieronder voor de thuisblijvers de hoogteprofielen van de klimmetjes.

Terug over Beutenaken - Valkenburg. Een mooie rit van 80 km, 850 hm en 25 km/u.

Volgende week Vitchen - Grote Flap en Drielandenpunt.

Tauernmoossee.gif  KolmSaigurn.gif  HochtorN-1.gif