01-02-2016: eenzaam opboksen tegen de wind

Maandag 1 februari: op het normale tijdstip van 11 uur op de maandag was de regen nog nadrukkelijk aanwezig. Balen ! Afwachten dan maar. Rond de klok van 12.45 uur toch maar gestart.

Via Geverik, Ulestraten, Meerssen de Bemelerberg genomen. Boven aan gekomen waande ik me aan de Zeeuwse kust. Tegen- en zijwind waren meer vijanden dan companen, of te wel een strijd tegen grille natuurelementen. Ik had moeite om op de fiets te blijven. Je werd van links naar rechts geslingerd.

Nadien richting Margraten en via een omweg richting Berg. De grote weg overgestoken naar de kop van de Geulhemerberg. Hier links aangehouden en de afdaling Ambijerveld genomen. Dat heb ik geweten. Om nog enige snelheid te houden moest ik bijtrappen om nog een aanvaardbare snelheid van 27 km. te kunnen bereiken. Dan richting Meerssen en niet zoals gebruikelijk naar Ulestraten, doch voor de verandering de Kruisberg op. Bovenaan over de brug naar Kasen, Moorveld/Geulle om uiteindelijk via Catsop thuis te komen. Na 2 uur en 15 minuten en 51 km. behoorlijk bekaf thuis.

 

Lei, de eenzame fietser.