9 mrt.Aubel

Soms moet je bij het maken van een verslag actueel blijven en daarom zou je deze rit als titel kunnen meegeven: "ACHT TINTEN GRIJS". De acteurs hierin: Toos G-Hub B-Pe B-Lei J-Chris T-Jan O-Wim J. De leeftijd verklaart het " GRIJS" , maar wat is dan nummer ACHT?

Daarvoor was het weer verantwoordelijk. De bekende kleur GRIJS van de mist. Geen straaltje zon te zien en dat deed afbreuk aan de schitterende route door de Voerstreek. Op de verschillende hoogtes waren de anders zo mooie vergezichten alleen maar vage dekens van GRIJS.

En toch genoten we, want ieder wist hoe rijk we eigenlijk waren om dichtbij zo'n mooi gebied te wonen.

De koffie zou genoten worden in Aubel. Allereerst een gezamenlijke tocht achterlangs tot Eijsden en Dalhem. Daar reden Toos en Jan via het Dal van de Berwinne naar de koffie en de anderen werkten zich omhoog en omlaag rondom Warsage, Neufchateau, Mortroux en nog een onbekende maar steile klim.Wij zaten toen wel op dezelfde hoogte als na " Le voie Mort".

De koffie in Aubel en de meegebrachte versnaperingen waren verdiend. De tongen kwamen bij iedereen los en de pauze had best langer kunnen duren en dan was er nog genoeg gespreksstof geweest.

Terug achterlangs de vleesfabriek, Hombourg, Teuven, Slenaken, Beutenaken, Crapoel, Gulpen en zo lekker vlak tot Schin op Geul. Maar er kwamen toen nog wat hoogtemeters bij over het spoor van het Miljoenenlijntje, het Krekelsbosch, Hulsberg, Aalbeek en Schimmert. Hub en Chris, vooral de eerste natuurlijk voor de schitterende route, werden bedankt en een veilige thuiskomst gewenst.

De anderen namen nog wat korte klimmetjes en konden in Elsloo met genoegen kijken naar de 90 km.,

de 789 hm. en het gemiddelde van 21.8 km/uur.

Wij sloten af met maar " ZEVEN TINTEN GRIJS", want inmiddels had het zonnetje de ACHTSTE TINT GRIJS verjaagd.