30-augustus: Berneau - Hagelstein

 

De day after de ODS Classic, een aantal had zich afgemeld om te herstellen van sport en drank en buffet. Maar tot groot genoegen met 9 man toch volle bak aan de start: een Frans, die van J, en Piet van J, Martin, Wil, Rene, Richard, Harrie, Ger en reporter Henk.

Gelukkig had Rene de route op de Garmin gezet, dus die had het voor het zeggen. De eerste opdracht was: Jurgenstraat. De rest volgt achter M'tricht door naar Mesh, er wordt een flink tempo aangezet, de groep heeft er zin in. Martin en Henk laten zich wat afzakken, de kilometers van de ODS en uren hangen aan een stehtish slaan je in de benen. Achter de school van Gravenvoeren rechts naar Berneau waar we de afslag naar Aubel inslaan. Bij Warsage gaat ie gestaag omhoog, door het Bois du Roy, het bos van de koning. De koning heeft hier weinig in te brengen, erg slecht wegdek - voerse kwaliteit. De weg heet hier de Winerotte en op het einde Hagelstein. Effe wachten tot iedereen compleet, rustiek plaatje bij een stel koeien en videootje van de naderende groep.

Bij de crossbaan links omlaag naar Pietersvoeren, en weer omhoog naar De Plank. Half elf, tijd voor koffie, pakken we in onze oude stampauzeplaats, in Reijmerstok, A gen Ing. Twijfel, bordje  'OPEN', maar doodse stilte en de deuren dicht, als geroepen gaat de deur open, ze zegt dat ze pas open gaan om 11 uur, wat pakken jullie, alleen koffie en cola? ga maar zitten, komt zo. De ODS Classic wordt nog eens doorgenomen, de route was mooi, maar het weggedrag is vaak niet je-van-het, jammer. Wordt weer een goedkope rit, jarige Martin trakteert en betaalt. We raden nog naar z'n leeftijd, we zitten er en jaartje langs, aan de goede kant, voor Martin.

Terug gaan we over Gulpen, de Ingbergracht, en na 85 km 600 hoogte en op twee tiendjes na bijna 26 gemiddelde kilometers om kwart over twaalf weer terug in Elsloo.

IMG_1738.jpg