30-03-2015: Charneux-Vise

Een natte en winderige maandag.

De wind zou deze maandag weliswaar aardig haar partijtje meeblazen maar het zou droog blijven en de zon zou zich af en toe laten zien. Dat waren de voorspellingen wat het weer betreft en ik dacht daarom te kunnen voorspellen dat er wel wat fietsers de stoute overschoenen wilden aantrekken en zich bij de kerk zouden melden. Dat viel echter tegen. Niet alle voorspellingen komen dus uit. Dat betreft niet alleen het weer maar ook de deelnemers. Alleen Mart C en Chris T waren komen opdagen. Besloten werd om nagenoeg dezelfde rit te rijden als vorige week maandag en vol goede moed vertrokken we richting Blegny.
Wie de route wil bekijken kan het verslag van 23 maart j.l. erop naslaan.
De wind deed zoals verwacht flink haar best en in het begin was dit voornamelijk in ons voordeel. Waar de route afdraait naar het westen, tussen Charneux en Blegny, moesten we niet alleen flink klimmen maar hadden we ook nog de wind pal op kop en begonnen, tegen de voorspellingen in, de eerste regendruppels te vallen. De regen was tot onze opluchting kort van duur en met de wind flink in de flank ging het richting Visé. De opluchting was echter te voorbarig geweest en op het smalle fietspad, tussen Richelle en Visé, kregen we de volgende regenbui te verduren, waarbij de regendruppels als speldenprikken ons gezicht geselden. Plots zagen we onze eigen schaduwen op het wegdek en brak de voorspelde zon eventjes door en waren we slachtoffer van een echte duivelskermis.
Door die niet verwachte regen kwamen we flink op de koffie en drijfnat hebben we die dan maar op het bekende adres in Visé genuttigd. Een hoog reuzenrad torende boven het plein omhoog, het was duidelijk kermis in Visé. Was onze duivelskermis een voorteken van deze echte kermis ?
Na de pauze richting Lanaye waar de nieuwe sluizen worden gebouwd. Hier was de weg zo dik bedekt met modder en smurrie, het leek wel verdunde beton, dat de troep zich vastzette tussen band en spatbord van de fiets van Chris. Desondanks verder richting Kanne om de Muizenberg te bedwingen. Mart fietste soepeltjes naar boven, maar met Chris ging het wat moeizamer omdat de smurrie hard begon te worden tussen band en spatbord en het wiel daardoor steeds zwaarder begon te draaien. Uiteraard toch boven gekomen en iets verder hebben we de troep moeten verwijderen met een afgebroken takje en het water uit onze bidons.
Verder langs de achterkant van Maastricht en via de bekende paden door het Belgische Maasgebied en vervolgens over de autobaanbrug boven de Maas kwam een einde aan deze enerverende rit.
Nog even de cijfertjes: ca 100 km met een gemiddelde van 23,6 km per uur en 860 hoogtemeters. Met een moeilijkheidsgraad van 8,5 en en 8,3 voor de uitvoering behaalden we gemiddeld een mooie 8,4 van de jury.
De fiets afspuiten en schoonmaken was nog een heel karwei omdat de smurrie van Lanaye niet zo eenvoudig te verwijderen was. Maar ook dat klusje werd geklaard en de warme douche daarna was een welkome afsluiting. Verslaggever Chris.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb