Zondag 29 nov 2015: Schweiberg en Kleine Flap

 

Slechts een enkeling aan de start, Frans J. De app-berichtjes vóór de klok van 8.30 uur beloofden niet veel goeds. De volgende meldingen kwamen binnen: te veel rukwind, te veel regen, ga lekker spinnen (droog en warm). Toch maar even de buienradar bekeken en die gaf nauwelijks regen aan. Eerste serieuze regen was pas te verwachten rond 12.30 uur. De gok gewaagd en er op uit met een stevige zuid-westenwind op kop!

Via Beek richting Hulsberg naar Klimmen en vervolgens naar Ransdaal. Een nieuw pittig klimmetje ontdekt vanuit Schin op Geul, richting de Fromberg. Tussen Wijlre en Wittem hebben de mannen van het IVN hun best gedaan om alle wilgen langs het water van hun kruin te ontdoen. Via Mechelen toch maar gekozen voor de Schweiberg. De Loorberg blijft een mooie afdaler! Volgende kuitenbijter: op naar de Kleine Flap. Wat blijkt; volledig opnieuw geasfalteerd vanuit Teuven tot boven bij De Smockelaer! Echt fantastisch mooi stukje weg geworden. Een aanwinst, ook als afdaler in de zomer.

Pauze op de vertrouwde plek in Banholt. De uitbater had vandaag bijzonder weinig om handen. Praatje gemaakt met enkele mountain-bikers die de modder tot in hun nek hadden zitten! Onderwerp deze keer: vluchtelingen. Weten jullie dat vluchtelingen voortaan, als onderdeel van hun inburgering, een verklaring moeten tekenen dat zij de Nederlandse waarden en normen zullen respecteren en accepteren, anders kunnen ze naar hun verblijfsvergunning fluiten!

Terug met de wind in de rug. In het open veld proberen sommige windvlagen je van de weg af te drukken. Toch spannend dit “gevecht” met de weergoden. Pas in Valkenburg duiken de eerste renners op de fiets weer op. Vele mountain-bikers dit keer. En de regen….nog geen spatje gezien! Tussen Schimmert en Beek vallen de eerste serieuze druppels. Te weinig om af te stappen en het regenjasje aan te doen. Zeker met de wind in de rug en de thuishaven al in zicht.

Ondanks alle donkere voorspellingen, lekker gefietst en uitgewaaid met ongeveer 74 km op de teller en een gemiddelde van net geen 25km/uur. De thuisblijvers hadden ongelijk!

Maak een Gratis Website met JouwWeb