Fietsverslag, zondag 28 juni 2015

 

 

Een tocht met prettige en minder prettige hindernissen!

 

Hadden we vorige zondag nog 4 man aan de start, vandaag moesten we het met 3 zien te klaren. Martin en de beide Frans-en. Maar er is hoop. Zoals het er nu uitziet kunnen we wellicht binnenkort Francine, Koen en Cyril weer in onze fietsarmen sluiten. En….een aantal vakantiegangers is dan ook terug. Doel vandaag: Mortier, 115 km en 900 hoogtemeters. Eens kijken hoe ver we komen!

Via Elsloo naar Oud Geulle. Een stelletje onverlaten heeft de zaterdagnacht gebruikt om een weer eens een scheepslading  huisvuil te dumpen langs de uiterwaarden. Triest!

Via Weert/Vaeshartelt naar Maastricht  en Amby om het 1e klimmetje te trotseren richting Berg om via  ’t Rooth naar Margraten,  Reijmerstok  en Hoogcruts te koersen,  waar we in Schilberg op een massa overstekende koeien stuiten. Onze 1e, overigens prettige hindernis. Waar zie je dit nog; een boer die met zijn hele gezin de koeien van de ene naar de andere weide dirigeert met stok en de laarzen aan. Alle verkeer valt stil en iedereen kijkt naar dit bijzondere, niet alledaagse, schouwspel. Mooi gezicht.

Op naar Aubel met zijn wekelijkse drukte vanwege de markt .

Wat een gaten-pad is de weg van Aubel  naar Val Dieu! Reden om halverwege koers te zetten naar St. Jean Sart, eveneens een pittige klim.  Mortier zullen we maar een andere keer aandoen, besluiten we.  Via Rullen “ storten” we ons omlaag naar St. Pieters- en St. Martensvoeren om de volgende klim naar Ulvend te pakken, eveneens aardige klim. Op naar Schey en Terhorst om in Banholt ons te laven aan de Pepsi Light. Onderwerp van vandaag: verre vakanties. Dit keer de tocht van Martin door Midden en Noord Amerika. Mooi en indrukwekkend verhaal. Willen jullie meer weten hierover, even Martin bellen.  Terug via de gebruikelijke route richting Valkenburg. Echter halverwege de afdaling van de Sibbergrubbe werden we abrupt gestopt door een minder prettige hindernis. Midden op de afdaling was ambulance personeel druk doende om het leven van een wielrijder te redden. Zo te zien een hartstilstand.  Sta je direct weer met beide benen letterlijk en figuurlijk op de grond! Laten we hopen dat deze renner het heeft overleefd, maar wij vermoeden helaas het ergste. Via Schimmert en Genhout terug naar Elsloo. 92 km op de teller, 25,6 gemiddeld en 645 hoogtemeters.