28-02-2015: Peer

Zaterdag 28 februari
Aan de kerk een grote groep, weliswaar in de zon maar leunend tegen een behoorlijk frisse wind. Wij: Hub, Erna, Mart, Gene, Pé, Lei (weer behoorlijk hersteld) en Sjraar (de fietsdraad weer oppakkende) gingen in een vrij rechte lijn dwars door Maasmechelen naar Peer.
Omdat Hub wat verkouden was mochten Mart en Pé, niet tot ieders genoegen, het tempo dicteren. Pauzeplaats is niet meer het sombere, donkere en daardoor typisch sfeervolle rokersnest (De Wegwijzer) maar het mooi opgeknapte eetcafé met serre en groot terras honderd meter verder schuin aan de overkant. Lekkere koffies met koekjes en/of cola met nootjes. Hub tracteerde vanwege de geboorte van zijn tweede kleinkind, een dochter deze keer: Roos. Van Harte gefeliciteerd.
Het was een gezellige pauze met een grote diversiteit aan gespreksonderwerpen. Gene is wat gewichtiger geworden maar met behoud van het meeste bravour want hij durfde wel de serveerster te wijzen op een openstaande gulp (van die serveerster uiteraard). Mart verhaalt dat zijn vrouw hem meer dan voldoende heeft gecompenseert voor haar griep tijdens de daardoor in het water gevallen carnaval (zie eerdere verslag). De rest besprak de laatste nieuw gelezen boeken en opperde de suggestie een leesclub op te richten voor die dagen dat er niet gefietst kan worden.
Terug ging het met een steeds sterker wordende (tegen-)wind via Opitter, Bree, Aldeneik naar Roosteren en toen bekend zuidwaarts.
Door de wind een voor sommigen pittig tochtje van 100 km maar wel weer heel erg lekker.