zondag 27 dec: via Schilberg naar Voshoes

De laatste zondag van het jaar, nog steeds zacht en goed fietsweer. Die gedachten hadden er nog 8: Martin, Frans T, Piet, Wil, Rene, Harrie en Henk. En de achtste? Lei kwam langs voor z'n eigen rondje. Er staat wel een straffe zuidwestenwind. 

We gaan richting Gulpen-Slenaken en dan zien we verder. Voorbij Geverik steken we Lei voorbij, en we wensen in het voorbijgaan elkaar een leuke rit. In Gulpen geeft Henk een verwarrend signaal, maakt Martin een extra rondje en probeert  Piet probeert een surplace met zachte landing bij het stoplicht. Via Pesaken en Beutenaken naar Slenaken. Bedoeling van de routeleider was Teuven en kleine Flap, maar koos in Slenaken een afslag te vroeg en bij verrassing zitten we in de steile klim van de Schilberg. Niet minder mooi en vermoeiend, boven effe verzamelen, oversteken richting Ulvend en voordat we dat aanraken rechtsaf naar Schey(berg). Snel daarna zitten we bij Voshoes aan de koffie, thee, warme choco en cappuccino. Ook Lei heeft gekozen voor deze halteplaats, de ploeg is weer compleet. Is een goede generale van een combinatie-rit, met twee groepen starten elk eigen parcours en tempo en gezamenlijke pauze. Van luxe campers schakelen we naadloos over op gammele Alpenkeuzers en nog gammelere aanhangers. De terugweg doen we via Valkenburg, na 62 km'rs weer terug in Elsloo.

Wat valt er komende week nog te fietsen: morgen de maandagrit, woensdag natuurlijk, laatste rit van dit jaar. En komende zaterdag en zondag alweer de eerste ritten van 2016.

Maak een Gratis Website met JouwWeb