zaterdag 26 dec: Genoelselderen, eenzame fietser

Eenzame fietser.

Vanmorgen om 9.55 uur op het plein bij de kerk aangekomen was het akelig leeg. Het was toch uitstekend fietsweertje (12 graden) en de weg was droog, dus ??? Wat ik (Kees) vreesde gebeurde, er kwam niemand opdagen. Te heftig getafeld misschien of/en elkaar afgeappt (sociaal medium kan ook negatief uitwerken voor het clubgebeuren). Ik besloot een rondje Genoelselderen de doen.

Vandaag heb ik alvast geen last van medefietsers welke mij van de kop af rijden en kan ik eindelijk zelf een verslag maken (en niemand om het te verifiëren). Bij de afrit naar de kanaalbrug werd ik beleefd begroet door Pé welke met zijn hond aan het wandelen was, jammer dat de hond de baas is (sorry Pé). Stevig windje op kop richting oud Geulle. Vervolgens ging het via Bunde naar Itteren en Borgharen, in Maastricht de brug over en via Smeermaas langs het kanaal naar Canne. De eendjes dobberden in de zon op het kabbelende water en in de dijk zag ik warempel al witte margrietjes bloeien. Van Canne naar Wonck-Bassenge en via de kleine Lourdesgrot omhoog naar Roclenge en dan Millen.

Onderweg ben ik nog verschillend fietsers in korte koersbroek tegen gekomen en zag een man in groene korte broek zijn postbus langs de weg leegmaken (hoezo 26 december?). Dit allemaal zie je niet als je met zuurbranden of met de hik, vanwege het bunkeren, langs de kerststal zit!!!.

Na Millen de grote weg oversteken en dan volgt de afdaling naar Genoelselderen, zo langs het kasteel tot aan de weg naar Spouwen en Mopertingen. Dit is wel het mooiste gedeelte van de route en alles was hier wind in het hol. Na Mopertingen richting Lanaken – Rekem-Boorsem en dan de brug over naar Elsloo.

Afstand 88 km.