Woensdagavond 26 Aug: Rode Beek en Golfbaan

 

Lekker zacht weertje, trekt 8 manschappen de twee Fransen uiteraard, Martin, Harrie, Silvio, Richard, Ger en Henk. Doel vandaag de Rode Beek bij Schinveld, weer eens een ander gebied. Al snel kruipen Martin en Silvio op kop, allebei naar de Sail A'dam geweest en dus veel stof tot babbelen. De Rode Beek doen we via Zweikhuizen -> Windraak -> Hillensberg waar we ons een weg zoeken langs en over opgebroken wegdelen -> Susterseel (PS volgende keer een weg eerder naar rechts om Susterseel te mijden) -> bovenlangs het Wildpark Gangelt bij Mindergangelt pikken we aan bij de Rode Beek. 

Normaal gaan we langs de zweefvliegclub en door het bos, nu blijven we het mooie beekdal volgen en bij het bordje "Niederbush" rechtsaf fietspad op met rechts van ons de Schinveldse bossen en links achtereenvolgens de Navo vliegbasis Geilenkirchen en natuurgebied de Tevernerheide. In een bocht missen we rakelings een andere vrolijk kakelende fietsgroep. Verderop rechts het bos in bij bordje 33, een gelukkig droge zandweg en al gauw zitten we in Schinveld. 

Terug over Merkelbeek en Amstenrade en Vaesrade naar Brommelen bij Nuth. Om de tijd vol te maken knopen we er nog een rondje Golfbaan aan vast, in Hegge leveren we een jubelende Silvio af, in Spaubeek kiest Harrie de kortste weg naar Berg, in Neerbeek slaan Martin en Ger af. Het resterende clubje buigt zich nog over een lekke tube van Richard, Henk kan het niet laten om aan de buxus spuitende eigenaar van Delbressine te vragen naar een middeltje tegen de buxus-mot (alles is uitverkocht!!).

Om half negen en aardig duister weer terug in Elsloo (volgende week zorgen voor 8 uur binnen te zijn), na 75 km - 500 hm en bijna 26 gemiddeld.