zondag 25 okt 15: miezer-regen-droog

 

Op de buienradar alleen een paar witte vlokjes, buiten droog, rijden dus. De vaste zondagclub was er zowat, met Wil een vroege Frans en eentje die als voorlaatste aansloot, Rene met de 29ér MTB, Henk en ongewoon als laatste Martin, die de roodband van een weekje klussen nog onder de nagels had zitten, bij wijze van spreken.

Doel was Loorberg maar dat hebben we niet gehaald, de natuur zat tegen. Bij vertrek een zeeeer lichte motregen, waait er zo weer af. Maar al gauw werd het echte mot, maar wel mooi. Vallende bladeren, door het gewicht van de mot wat zwaarder en de geparkeerde auto's mooi besprenkeld met bladeren in alle kleuren. Ook op de weg bedekt met blad, in de bochten oppassen geblazen. Helaas, de lucht was grauw, de mot werd nog mottiger, de waterdruppels begonnen van de helm op de neus te vallen, en voorbij Cadier was de maat vol voor Wil en ging z'n jasje aan, gauw gevolgd door de rest.

In Banholt was de maat vol, 10 uur, Voshoes was al open en wij naar binnen. Er zaten er al meer, overvallen door het weer. In het zaaltje zat een fietsclubje aan de gedekte tafel, met servet en al. Is dat de toekomst? Pauze vooraf plaats/cafe/tafel reserveren, doorgeven wat het menu en de service mogen zijn, en genieten maar.

Het gesprek ging over van alles en nog wat, tijd genoeg, binnen beter dan buiten. Verhuizen van de "kinderen" was de rode draad, voor Martin en Henk gisteren. De woningmarkt, verbouwen, meehelpen. De Jarige Rene trakteerde en dat was helemaal mooi en handig. De natte kleren weer aan en naar huis, dachten we. Lekke band van de vroege Frans, twee man aan het helpen en de rest in de portiek toekijkend. Henk aan de praat met de buurman van Voshoes, het iets terugliggende vakwerkhuisje, ateliertje C'est tout. Was voorheen een stal, met kelder voor de bieten, nu mooi gerestaureerd.

Terugweg via Reijmerstok -> Euverem -> Gulpen (het was weer droog geworden) waar we bij Mosaqua weer stop gingen, lekke tub van weer Frans, oorzaak snel gevonden, ventiel uitgescheurd. Tijd voor een Consumentenbond onderzoek naar het effect van de spatbordjes. Conclusie: de spatlapjes-onder-zadel (ass-savers) scoren het slechtste (Rene, Martin en Henk), de ene Frans was van bibs tot kraag onder de spatten ondanks het sportief smalle spatbordje, het beste is een breed exemplaar (de andere Frans en Wil).

Afbeeldingsresultaat voor spatbordjes racefiets   Afbeeldingsresultaat voor spatbordjes racefiets

Ter hoogte van Scheulder kwamen als in een optocht veel Citroen Traction oldtimers tegemoet, de najaarsrit van de Traction Avant Nederland club, afdeling Zuid (met dank aan google). Schitterend gezicht, we konden nog lang nagenieten, waar ze geweest waren om de twintig meter een forse olievlek op het wegdek.

Een natte rit, maar wel gezellig en mooi door de bladeren en herfstkleuren, ik durf te zeggen, de thuisblijvers hadden ongelijk.

Mooi op tijd weer in Elsloo, na 60 km - 400 hm en 25 km/uur.

Maak een Gratis Website met JouwWeb