25-05-2015: Knooppunt Eckelrade

Pinksterdag, na een zonnige eerste een druilerige tweede. Miezerig om acht uur, al gauw appjes, en voorstel en besluit om half uurtje later te starten, het belooft dan droog te blijven tot een uur of elf-twaalf. Vier man aan de start: Frans J met buurman en gast Hub, Richard met de gele Raleigh slecht-weer-fiets en Henk. Een kort rondje dus, en niet te ver uit de buurt.

Al snel nestelt Richard zich op kop en met machtige pedaalslagen geeft ie het te hoge tempo aan. Via Meerssen achter M'tricht door en voor de molen van Gronsveld linksaf ri Cadier en Keer, vlakbij en onbekend voor velen. Rechts af-op-af-op naar Eckelrade en kruisen weer noordwaartds via de mooie weggetje met mooie naam Schampelsjoensteeg, en komen in Bruisterbosch uit, links-links in Honthem en we zitten weer in ... Eckelrade. Geertruid-Libeek-Mheer-Banholt bij de kerk waar we de koffie overslaan maar regenjasje aantrekken. Het blauwe jeepje staat er ook weer (de intimi kennen de berijder), en verderop worden we overvallen door een korte maar felle bui, en worden we voorbij gestoken door een stuk of 20 in zwart gestoken jongelingen. R probeert op de macht in een klimmetje aan te klampen, maar ..

Mooi om half twaalf en na 60 kilometers zijn we weer terug in Elsloo. 

PS. Op de app een berichtje van Silvio, was netjes om half negen bij de start, samen met Tim, en hebben nog netjes ruim 70 km getrapt.