25-01-2015: Frans alleen

Zondag 25 januari 2015

Zaterdag een druk heen en weer ge-app over wie wel en niet gaat fietsen op zondag, dit gelet op de stevige sneeuwval op zaterdag. Ondertussen zaten op zaterdag Koen en Francien al op de fiets.  Het ging goed totdat Koen een platte band kreeg. Bij dit weer buiten stilstaan betekent ook stevig afkoelen. Even nadat zij weer
op de fiets stapten, viel Francien. Wellicht te zeer afgekoeld. Gelukkig niet ernstig, maar  wel enkele stevige blauwe plekken rijker op arm en been.
Terug naar de zondag: onder het motto: als het droog (en niet glad) is ga ik. Droog en koud was het en zou het ook blijven tot de middag, glad: dat was nog even afwachten. Uiteindelijk 1 man aan de start: Frans J.
De eerste meters voorzichtig aan gedaan, vooraf nog even de bandenspanning verlaagd. Al snel werd duidelijk dat al het zout zijn werk al vrij goed gedaan had. Alleen een deel van de weg tussen Beek, richting Genhout naar Ulestraten was het hier en daar even klunnen en oppassen. Voor de rest een nat wegdek, maar niet glad.
Op naar Banholt. Via Ulestraten naar Meerssen, Amby Eijsden en Mesch. Hoe zuidelijker ik kwam hoe meer fietsers ik tegenkwam! Van Mesch naar Banholt naar ons stamcafe. Er waren welgeteld nul fietsers aan de koffie, dus ik kreeg deze keer alle aandacht van de waard en de waardin! Uiteraard gesproken over al die watjes die achter de kachel zaten!!

Bij terugkeer probeerde de zon zelfs even tevoorschijn te komen. Tussen Banholt en Margraten wist ik niet wat ik zag! Meer dan 10 lammeren in een besneeuwde wei. Ze lagen mooi dicht tegen elkaar aan op stro en de mamma’s er allemaal omheen. Een mooie foto waard! Over sneeuw gesproken, nog nooit zoveel roofvogels onderweg gespot en genoten van de vele mooie (wellicht eenmalig dit jaar) besneeuwde velden en schitterende Limburgse vergezichten. Moe maar voldaan en een beetje koud terug in Elsloo rond de klok van 12.30 uur. 66 km op de teller en rond de 23 km gemiddeld per uur. Al met al wederom een mooi tochtje!

Maak een Gratis Website met JouwWeb