24-06-2015: Planck en Kleine Flap

Woensdagavond, half zes, lekker weertje. Vijf manschappen de rest met vakantie: Frans T en J, Martin, Henk en Koen.

Volgens planning naar de Kleine Flap bij Teuven. Al snel Koen en Martin op de kop en lekker strak tempo. De twee Fransen soms beetje elastiek of onder in de stuurbeugel hangend, het melkzuur van de Lions sponsor-rit en de zondagmorgen was nog niet weggetrokken. Zitten in goed gezelschap, lees zonet dat een zekere Dumoulin ook nog niet helemaal het mannetje was na Zwitserland, slechts vierde bij de NL tijdrit. Een paar keer half tandje geminderd waardoor iedereen kon volgen zonder de tong op de schoenen te voelen.

De eerste klim naar Hagelstein, op de weg Aubel-Planck kruising Remersdael. Een langere klim, superglad wegdek, maar loopt volgens Martin voor geen cent. Zit misschien in de benen, maar mogelijk ook tussen de oren, een keertje hier goed nat gegaan, wie zal het zeggen.  Verzamelen en links richting de Planck en verderop de eerste rechts naar Teuven, de Kloosterhofstraat. Opgezocht natuurlijk op internet, kom dan terecht bij Wikipedia: de abdij van Sinnich  "Aan de Kloosterhofstraat in Teuven ligt de hoeve Kloosterhof, op de Ferrariskaart vermeld als Cense Cloosterhof, waarmee waarschijnlijk werd aangegeven dat de boerderij een cijnshoeve van de abdij was. De boerderij werd in 1892 vernieuwd na brand". In Teuven de Kleine Flap op. Nostalgisch Voers wegdek, gaten en kuilen dicht geasfalteerd en daardoor bulten en bobbels.

Boven weer verzamelen en af via de Schweiberg naar Mechelen. In de afdaling raakt de rest effe Frans J en Henk kwijt. Waren in de afdaling blijven hangen bij een vreemde ondergrondse garage met futuristisch uit de grond verrijzend dak. Zie foto. Voor als je weinig plaats hebt.

Wittem -> Valkenburg voor het gemiddelde wat op te schroeven, en-groupe de Stoepert op en rond kwart over acht weer in Elsloo. Ruim 75 kmrs en 600 hm.

IMG_1278.jpg