Zondagmorgen 23 augustus: Kinkenberg - Monzen

 

Belooft een mooie dag te worden, om half negen nog een beetje fris, flinke wind, sommigen hebben de armstukken onder uit de kast opgeduikeld. Aan de start Silvio met een weekendbaard na een paar dagen Amsterdam, de twee Fransen, Henk en een paar fietsvrienden die we een tijdje al weer niet gezien hebben op de zondagmorgen: Piet J, Richard en Ger. We wachten nog effe op laatkomers, Frans glipt nog binnen, en op weg.

Henri Chapelle staat op het programma, die kant op zonder al te veel omwegen. Via Klimmen  naar Wittem - Mechelen - Hurpesch - de pas over naar Sippenaken, waar we rechts houden naar Hombourg. Richard voelt z'n benen en besluit hier om af te steken naar Teuven. Bij de kerk gaan we langs de mooie oude basisschool (aparte ingangen voor Filles en Garcons) richting Henri Chapelle. Deze weg loopt in het begin lekker maar gaandeweg wordt het wat steiler en iedereen pakt z'n eigen tempo omhoog.

Net voor Chapelle gaan we linksaf, naar de kop van de Kinkenberg. Rechts beneden zien we de golfbaan van Henri Chapelle. De klim is erg steil, donker, slecht wegdek. Maar voor ons is het vandaag afdalen, oppassen geblazen. Beneden aangekomen besluiten we linksaf te gaan, langs de visvijvers en komen voor Monzen terecht, weer links en naar Hombourg en Teuven voor de welverdiende koffie.

De gedachten zijn bij de vakantie, nu en straks als sommigen veel tijd hebben, en een camper is iets waar sommigen nu al van genieten en anderen nu alleen nog van dromen. Vragen en tips gaan over de tafel, Fiat of Ford of ..., een automaat of toch maar beter een ouwerwets degelijke zes-bak. Wat me ook nog bijstaat is dat bij de Fiats er een opstapje is waar je bij het uit bed stappen aardige kans hebt om struikelend languit te gaan. Het is al bijna half twaalf en de manschappen worden onrustig, in volle vaart terug naar Elsloo waar we een uur later netjes op tijd arriveren na 85 km, 800 hm en gemiddeld 25,8. Sommigen gaan zich klaarmaken voor een bezoekje aan de colour-run van Catsop.