23-05-2015: Eupen-Membach-Raeren

Eupen, eerste keer dit jaar, en dit buitenkansje trekt zes leden: Hub, Joep, Chris T, Harrie V, cluboudste Kees en Henk. Ook Mart was effe aan de start om ons uit te wuiven, maar hij andere verplichtingen. Wat frisser dan gister, de zon was achter de wolken verscholen, de bodywarmer kwam goed van pas.

Welke route zou Hub ons vandaag voorschotelen? Eupen zonder hoogtemeters kan niet, dus Hub bracht ons meteen al naar de Sibbegrub, waar we rustig omhooggingen. Traditioneel via De Planck en Henri Chapelle naar Baelen en Membach. De verrassing was dat we niet via de grote weg langs de Vesdre af naar Eupen gingen, maar rechtdoor en tussen een paar smalle obstructies door het Herzogenwald in. Een lange slingerende bosweg. Het begin is nog vals plat .... verderop een paar venijnige klimmetjes en vals plat+ verder, valt toch tegen. Linksaf en uit het bos komen we op de stijgende weg van Eupen naar Baraque Michel, wij natuurlijk afdalend naar het pauze bakkertje. Goeie benen die Kees, komt omdat ie op zolder slaapt zegt ie. Dan moet Hub op de schoorsteen z'n bed hebben staan.

Hoe terug? Nestor Kees houdt zich goed, dus omhoog naar de Wersertalsperre, boven rechtdoor en glooiend op-en-af met links beneden het meer, gaan we voor Raeren langs richting Walheim - Lontzen - Montzen - Hombourg. Ik had al gehoord dat Kees een goede daler is, klopt, stuurt scherp door de bochten en profiteert lang van z'n vaart, trapt beneden meteen goed door en laat zich niet snel weer vangen. Oude motoren lopen lang warm, die van Kees ook, richting Teuven neemt hij brutaal de leiding.

Ter hoogte van Ingber in de verte een dreigend donkere lucht, het begint wat te vallen, en in Sibbe besluiten we te schuilen en zien dat er best wel veel dames de Sibberberg opkomen. Tot eentje roept, 'enne ... fietsen jullie!'. De fiets op en de Sub af, en op de Stoepert wordt het al weer droog, dames bedankt. Hub en Chris verlaten ons boven in Schimmert richting Brunssum en Geleen, Joep en Harrie in Beek, en Kees en Henk maken de rit vol naar Elsloo. Mooie rit, 130 km en bijna 1400 hm.

Voor de zondagtrappers: tweede pinksterdag om half negen.  

Maak een Gratis Website met JouwWeb