zondagmorgen 22 november: Voshoes

 

Eindelijk herfst, koud, onder de 5 graden. Maar druk aan de kerk, leek wel hoogzomer, 9 man: Harrie, Frans J en T, Silvio, Rene, Richard, Wil, Martin en Henk.

Een rustig ritje, wisselingen op de kop, via Wittem en Partij (hier een dooie das langs de kant van de weg) over Euverem naar Banholt voor de koffie bij 't Voshoes. Groot voordeel van dit café, is altijd open, zelfs al voor half elf. Er zaten zelfs al twee man van de spoorwegen fietsclub binnen, die waren ons net voor. De bezwete kleren over de verwarming. We posteren ons aan de grote tafel in het midden en al snel was iedereen voorzien van iets warms en natuurlijk een glaasje met een bodempje koffielikeur en slagroom. Kersverse en nu drievoudige opa Frans T trakteerde, alles goed met de moeder en de baby en met de opa's en oma's. Mallorca 2016 staat op stapel, infoavond komt eraan, ons stam-hotel is in verbouwing - moeten misschien een weekje later .. of ander hotel? We hielden het bij een rondje om Frans niet te veel op kosten te jagen. Terug over V-burg en al om 12 uur thuis na 60 km.

 

Oliebollenrit: een mooie traditie, laatste zaterdag van het jaar naar Banneux. Maar ... dan is het tweede kerstdag, niet zo handig. Wordt omgezet naar een weekje eerder, dus zaterdag 19 december, noteer dit op de kalender!!