22 juli 2015: Molsberg

Woensdagavond, met 4 man (Martin, de twee Fransen en Henk) een beetje magere opkomst, vakantietijd, overwerken, en nog laat ook ... willen nog net effe Geschke zien finishen in de tour.

PS Geen zorgen over Harrie, mooi op tijd thuis om Geschke te zien winnen, en heeft z'n eigen rit gereden en een respectvol gemiddelde.

Vandaag een vrije route, proberen wat minder bekende klimmetjes te pakken. De route moeten jullie maar bekijken op het garmin plaatje. We gaan kris-kras, heen en weer.

In de klim van Hulsberg naar Klimmen, net onder viaduct door, bij begin fietspad staat het "paaltje van Jan". Bij een tocht is een van de leden hier bijna onderuit gegaan, schampte tegen de plotseling opdoemende betonnen richel. Zo'n onveilige situatie is aan onze Jan O wel besteed, belletje naar de gemeente, trof daar een welwillende fietsende ambtenaar, en al snel werd een markeringspaaltje geplaatst. Zie foto. 

Kort daarna, in de afdaling van Klimmen naar Kunrade, net voor viaduct A79 rechtsaf. Een verborgen klimmetje door het mini-buurtschapje Terveurt, uitkomende in Craubeek. Op de kop van de Huls een weer verborgen weggetje, afdaling, met dank aan Hub en Jan, de Peuschkenheiderweg, die overgaat in de de Molsberg. Een plek om terug te komen, en dan de klim ipv de afdaling. Onthouden.

Nog een verborgen klimmetje: door naar Simpelveld -> Eijs en pakken een weggetje Kelderweg linksaf, passeren een eeeerg mooi prieeltje, over het spoortje gemeen omhoog tot op de kop van de Kruisberg. Via Baneheide -> Nijswiller en standaard via V'burg weer naar Elsloo, na 68 kilo en 560 hoogtemeters.

Buitenkansje: Banneux, komende zaterdag, 09.00 aan de kerk. Het weerbericht is nog onzeker, hou de mail in de gaten!!

PaaltjevanJan.jpg