22-03-2015: Koning van Spanje

Druk bij de kerk met grote 12-groep: Martin, Silvio, Frans T, Frans J, Wil. Richard, Henk, Francien, Tim, Thei, Wim J en Harrie V.

We gaan naar de Koning van Spanje. Het zou een rommelige rit worden. Het begon al in Beek, een kapotte fles Bacardi op de rijbaan, te laat gezien en dertig meter verder "lek", Wim was de pineut. Drie groepjes vormen zich, man of vijf bekommeren zich om de lekke band, twee nemen de tijd om de fles en scherven op de ruimen, en het restant verderop rondom een lantaarnpaal bepraten de toestand in de wereld, neem ik aan. Het verwisselen van de band ging met onderbrekingen, de eerste binnenband met achteraf te kort ventiel - duurde effe voordat dat doordrong, dus mannen met brede velgen, kijk 'ns in je zadeltasje. Halverwege het gedoe ging plotseling de rolpoort achter ons open, wil iemand naar buiten - of naar binnen? Plotseling een blije schreeuw uit een auto, hoi Wim ".........". Een bekende uit een caranavalsverleden, de goede man is blijkbaar prins carnaval van europa geweest, was gezellig maar de klok tikte door. Ook nog grote ogen van verbazing hoe de ouwe heer z'n auto binnen draaide, een handbreed speling. Heeft ie vaker gedaan.

Verder gaan we, moeten we tijd inhalen, blijkbaar iets te hard want achter uit peleton roept iemand "moeten we de trein nog halen!". Onder de Dellen langs richting de Nachtegaal schrikt een wild rund wakker en steekt plotseling doodgemoedereerd over. Verderop staat een brede auto midden op de smalle weg, op afstand lijkt het alsof iemand op het dak staat, vraagtekens. Afremmen en links erlangs gewriemeld ... staat er bovenop een trap iemand te filmen, op de auto staat "rallye", maar geen rallie te zien, of het moet TCE zijn.

We nemen de Geulhemmer berg, naar Gasthuis. Gezien tijdverlies kortste weg naar Gulpen, dus voorbij Wolfshuis rechtsaf smal fietspad in en bij Ijzeren de weg naar Ingber en al snel zitten we op de Koning v Spanje.
Pauze in Wittem, achter in de zaal bij een nep-open haardje. We wringen ons langs een grote tafel met grijzere koppen dan die van veel van ons. Een heertje trekt bij Martin aan de mouw van z'n vest, wijst op de reklame van Erwin Gelissen, en roept met brede lach "hee, ik ben jullie sponsor". Familie van Erwin, een grapje? het blijft een raadsel. We laten het bij een kopje koffie. Terug over V'burg. Onderweg weer een paar hitsige auto's die plots afremmen, te krap inhalen, het voorjaar zit in de kop, baltsgedrag? of gewoon lomp.
Iets over 12 weer in Elsloo na bijna 60 km'rs. Tot volgende week.

Maak een Gratis Website met JouwWeb