21-06-2015: Val Dieu

Fietsverslag zondag 21 juni 2015

De thuisblijvers hadden deze keer gelijk! Vier man  aan de start: Wil S., Martin, Frans T en Frans J.
Gisteren hebben beide Frans-en nog fiets-support geleverd aan de tourtocht van de Lionsclub Beek Geulmond. Een goede-doelen-tocht van 90 km met nagenoeg alle bekende heuvels in Z-Limburg. Silvio, één van de organisatoren van deze tocht, heeft tijdens deze trip laten zien dat hij met een kwinkslag en de nodige discipline een groep van 50 renners prima in het gareel kan houden, met behoud van de juiste spirit en plezier van de deelnemers. Silvio, nogmaals de complimenten!
Bestemming voor vandaag zou regio Thimister zijn, maar met mogelijk regen in het verschiet, afgesproken niet te ver van huis en haard te gaan.
Via de gebruikelijke route naar Gronsveld, Withuis, Berneau, ’s Gravenvoeren en St. Pietersvoeren richting de Planck en Aubel. In de eerste serieuze klim bij Stroevenbos en Vrouwenbos schoten de benen vol van Frans J. Waarschijnlijk gisteren toch teveel trekwerk gedaan. Aubel links laten liggen richting Val Dieu en zo naar het dal van de bever. Tip: voorlopig niet met de old-timer naar Val Dieu gaan: een groot elektronisch bord aldaar gaf aan dat dieven actief zijn met het stelen van deze oude karretjes!
Met Martin op kop aardig door gekacheld op de splinternieuwe asfaltbaan richting Dalhem. In Withuis even de benen gestrekt waarbij het onderwerp van vandaag de nieuwe Volvo type XC 90 was. Volgens Martin een wonder op wielen, een auto die liefst zelf inparkeert en het hart van menig autoliefhebber reeds heeft gestolen, zeker dat van Martin!
Richting Maastricht kondigden de 1e regendruppels zich aan, maar ondanks de regenjasjes konden we het niet echt droog houden. Via Itteren , Borgharen naar Bunde om vervolgens in Geulle over het parkoers van de Ocean Lava Triathlon richting Elsloo te koersen met de Maasberg als eindbestemming.
Aardig doorweekte rit op het eind, maar wel goed voor 750 hoogtemeters (meter Martin) met 87,3 km op de teller en ca. 27km gemiddeld.