21-03-2015: 5e training Mallorca - St Andre

Zaterdag, alweer ons 5e trainingsritje voor Mallorca. Het was grauw, gelukkig zou de voorspelde regen uitblijven, volgens buienradar. Dus met 9 aan de start: Frans T, Martin P, Frans J, Silvio, Thei, Chris, Henk en met het slaan van de klok Francien en Koen. Vandaag weer de bergen in.

Martin en Koen nestelen zich meteen aan de kop. Achter kanaal naar Bunde en door naar Bemelen voor de eerste berg, naar Cadier en Ecklerade gaat het ook op-en-neer. Via Gravenvoeren naar Warsage voor la Heydt. De beloning is een mooi uitzicht boven Neufchatteau, de heg was geknipt. Door naar Dalhem, en weer een klim nu naar St.Andre, een gehucht van niks. Rechtsaf een weg die afgevallen is van het onderhoudslijstje van de gemeente, asfalt met duizend scheuren. Boven komen we in Julemont en niet veel later belanden we voor de halverwege-rit pauze in Val Dieu.

Het gesprek loopt naar Mallorca, Koen peilt naar de ritten voorkeur - met de boot naar Soller en dan de klim vanaf Sa Calobra? Natuurlijk blijft ook DSM niet onbesproken, trekt zich steeds meer terug uit ons Limburg, het gaat wel allemaal snel, waar gaat dit heen!

De terugweg gaat richting Aubel, maar al snel in de remmen. Wieltje-tik en een van de mannen gaat erbij zitten. Gelukkig is de schade beperkt. We zoeken en vinden de steile klim van La Clouse, gaan door naar Remersdael, Teuven en via Gulpen als laatste klim de Ingbergracht. In Valkenburg breekt de zon door, maar in Schimmert worden we toch nog een beetje nat om alsnog droog in Elsloo aan te komen, rond 2 uur na zo'n 105 km'rs. De thuisblijvers hadden weer eens ongelijk.

PS Net een uurtje thuis, en de regen komt met pijpestelen uit de hemel.

Volgende week alweer de 6e trainingsrit, met o.a. de Grote Flap.