21-02-2015: Chris heeft pech

We kwamen Chris tegen op de terugweg van de 1e trainingsrit van Mallorca, bij Neerbeek. Hier is zijn verhaal.

Ik had me voorgenomen om met de trainingsritten ten behoeve van Mallorca mee te doen. Zodoende kon ik meer kilometers en meer hoogtemeters maken, zodat ik  goed voorbereid de toertocht van de Amstel Gold Race kan rijden. Dat was de planning, nu nog de uitvoering.
Vol goede moed tijdig vertrokken naar Elsloo kreeg ik bij de rotonde een lekke voorband. Een stuk glas was de boosdoener. Nog een eindje richting kerk gereden maar dat ging steeds slechter en ik besloot de band maar te wisselen. In de veronderstelling dat de deelnemers aan de trainingsrit wel mijn richting uit zouden rijden (via de Michiel de Ruyterstraat, doen ze normaal bijna altijd) kon ik dan aansluiten bij de groep. De kerkklok sloeg 9 uur en ik dacht ze zullen zo wel komen, maar helaas niemand gezien. Hebben ze net nu een andere weg genomen?
Na de band gerepareerd te hebben besloot ik de groep achterna te rijden. Misschien heb ik geluk en iemand anders ook bandenpech en dan kom ik ze nog ergens tegen. Ik had op de planning de route een beetje bekeken en tot Brunssum was dat voor mij bekende weg, verder niet meer. Tot Brunssum gereden maar helaas niemand van de groep gezien. Ik had helaas geen geluk.
Dan maar een eigen ritje rijden. Langs de golfbaan in Brunssum omhoog en via Landgraaf, Waubach, Eygelshoven, Strijthagen, Terwinselen, achter langs Imstenrade, via de Beitel naar Simpelveld en omhoog naar Baneheide en omlaag naar de grote weg naar Vaals.
Pauze in het bushokje tegenover Mamelis, geen koffie en ook geen cola, wel een banaan en een mueslibol met water. Vervolgens naar Vijlen en via Hilleshagen naar Mechelen en door naar Partij. In Partij linksaf en Gulpenerberg omhoog en aan de ander kant weer omlaag en over de Inbergracht naar Ingber, Scheulder en Ijzeren. Dan linksaf naar Margraten en over Groot en Klein Welsden naar Bemelen. Bemelerberg af en langs Vijverdal rechtsaf de Rasberg op en de Geulhemmerberg weer af. Achterlangs de Geul naar Meerssen, de Lange Raarberg op, de Visweg af en in Waterval omhoog naar Ulestraten. Dan naar Oensel en langs het vliegveld naar Kelmond en Beek. Toen na 103 km en 900 hoogtemeters had ik geluk en kwam vlak voor Neerbeek vier deelnemers van de geplande trainingsrit tegen. In het voorbijrijden een opgestoken hand en een tegengroet van Henk. Ben ik ze toch nog tegengekomen.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen geen druppel regen gehad en moe, maar blij toch een lekkere tocht te hebben gedaan, spuit ik de fiets schoon. Nog even de band plakken en dan lekker douchen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb