20-12-2015: Via kanaalbruggen naar Withuis

Zondag na de oudejaarsrit Banneux, weer onwijs zacht, lijkt wel een lente-rit. Een goed gevoel te zien dat de vaste zondagkern na gister ook vandaag weer van de partij is. Martin, de twee Fransen, Francien, Piet, Silvio, Harrie en Henk. Lekker de benen losfietsen? we zullen het zien.

Het wordt een vlakke rit met een klimmetje. De Maas-brug (1) over naar Kotem, waar we nu eens niet langs de Maas gaan, maar rechtdoor naar Boorsem - de Zuidwillemsvaart (2) over - en aan de andere kant zuidwaarts. We passeren in straf tempo Rekem en bij Lanaken het kanaal Briegden-Neerharen (3) over naar de Smeermaas-kant. In Kanne alweer een brug, deze keer over het Albertkanaal (4) naar Eben Emael.Waar een aantal rekenden op de Halembaye, die kwamen bedrogen uit. Voorbij de kerk linksaf naar Lanaye, en hier wacht ons de klim, die over de Saint Pierre. Aan de andere kant de brug over Albertkanaal (5) over en we komen in Lanaye waar de tijd schijnbaar heeft stilgestaan, in ieder geval ze hebben geen Welstandscommissie en het pokdalige wegdek is van voor de oorlog. Bij Moelingen de Maasbrug (6) over en via een beetje heen-en-weer bij Eijsden naar Withuis voor de verdiende koffie.

Mallorca natuurlijk. April gaat het niet worden, te veel twijfels door opa's en oma's. Misschien in het najaar, oktober? In voorjaar en zomer ons richten op Tourtochten, misschien een tweedaagse met overnachting? 

Voorstel voorjaar 2016:

20 maart 2016: Eurregiotour met vertrek in Dolhain

16 april 2016: alternatieve Amstel Gold race met vertrek in s'Gravenvoeren.

Hier de kalender met tourtochten voor nog meer moois. 

Opbreken en via de normaalroute arriveren we in Elsloo mooi op tijd en na ruim 70 km.

 

Volgende week zondag, derde kerstdag, weer aan de start om de kerst-calorieen eraf te zweten.