Zondag 20-09-2015: Dal van de Berwinne

 

Mooie opkomst met Silvio, Martin, Frans en Piet J, Wil, Richard, Francien en Henk. Na de modderige belevenissen van vorige week: mooie droge en brede wegen gewenst, en zo gaan we richting Aubel, via het dal van de Berwinne.

Niet veel te vertellen over de route, die kennen we intussen wel. Henk was de charretels vergeten, de beenstukken kruipen naar beneden. Kun je raden wie hier op reageert. Tot bij Withuis ging alles naar wens, tot plotseling psssss op de tweede rij. Scheurtje in achterband Francine, wat nu. Janssen & Janssen komen in actie; Piet heeft een ouwerwets doosje plakspul en Frans weet een pleister binnen in de buitenband te plakken, en klaar is 'Kees'.

Om de verloren tijd in te halen laten we de geplande lus over Dalhem rechts liggen en via een geweldige mooi geasfalteerde weg door het mooie dal van de Berwinne naar Val-Dieu. Hier was het nieuwe asfalt op, de gaten niet, wat een wegdek, foei-foei. Op een gegeven moment roept oud-handballer "aanval op links"- loos alarm, het trainingsmaatje van Francine, wat een leuk toeval. We laten Aubel rechts liggen en stijgend door naar de kruising naar de Planck. Ons peletonnetje verbrokkelt, we wachten boven tot Richard aansluit. Dat doet hij, neemt meteen de koppositie en met machtige slagen wordt het tempo opgetrokken.

Pauze in Banholt, weet al niet meer waar het allemaal over ging, maar zeker wel over "Mallorca" 2016. Blijft het bij ons vertrouwde eiland, of weer eens wat anders? We wachten het af.

Mooi iets over twaalf weer in Elsloo, na zo'n 78 km - toch nog 650 hm en 27,4 gemiddeld.

     Afbeeldingsresultaat voor doosje simson bandenplak

Maak een Gratis Website met JouwWeb