20-05-2015: Langs de buien

Woensdagavond, maar twee man aan de start. Een middag met afwisselend zon en korte buien, heeft dat afgeschrikt? De buienradar voorspelt een buienfront maar dat trekt onderlangs Limburg, hopen we dan maar.

De Sweiberg staat op de rol. Via de kortste weg ernaar heen over een natgeregende weg-> Hulsberg -> Klimmen -> Schin op Geul -> kort schuilen voor een kort buitje -> Wittem -> Mechelen. Hier is de weg droog, heldere luchten, we boffen maar, tot nu toe hebben de thuisblijvers ongelijk.

We pakken de Schweiberg van de zijkant, een weggetje eerder inslaan, links omhoog en we zitten al halverwege de berg. Net voor de top links erg mooi omlaag, de Gulperweg, en via Eperheide weer omhoog. We volgen de Mergellandroute omgekeerd, dus de tweede pukkel wordt de venijnige Piemert naar Hoogcruts genomen. Voorbij Noorbeek als derde de Grensheuvel (profiel hieronder) en dan als vierde de Mheerder Dorpsstraat.

Het wordt donkerder, wolken pakken zich samen, vlot naar huis. Voor ons gevoel fietsen we net tussen de buien door, regendruppels maar die waaien er net zo snel weer vanaf. In volle vaart passeren we Margraten, de natte afdaling van de Sibbergrub, en boven op de Stoepert breken de wolken en de zon komt erdoorheen. Iets na achten, met 70 km op de teller bij gem 26,4 km/u weer terug in Elsloo, wel druppels, maar geen regen, de thuisblijvers hebben weer eens ongelijk. Geen Garminplaatje vandaag, accu niet opgeladen.

Attentie:

Zaterdag tocht naar Eupen, vertrek 09.30 !!

Zondaggroep verttrekt op Pinkstermaandag, 08.30.

 

Hoogteprofiel beklimming Grensheuvel