Zondagmorgen half negen, lekker fris, het heeft de halve nacht flink geregeld, belooft overdag droog te blijven dus met 7 aan de start: de twee Fransen, Francien, Silvio, Martin, Harrie en Henk.  

Planning was Montzen .... maar Garmin Connect was de weg kwijt, onder de link verscheen een stratenplan van New York of zo, te ver voor ons, dus een alternatief, naar het land van Herve. Waar ligt dit land? onder de Voerstreek, het gebied tot aan Battice en Herve.

We gaan achterlangs M'tricht, bij Withuis vals platterig omhoog tot aan Bombaye, waar we rechtsaf gaan, slingerend omlaag naar Vise, en daar weer de weg omhoog gezocht en gevonden naar Dalhem. Vanaf hier, maar ook al eerder, voortdurend omhoog en omlaag, komen we door Mortier, Charneux, Thimister. We wijken wat af van de vooraf ingebrachte route en bekopen dit met wat extra km'rs.

Koffie in Banholt om half 12, Francien slaat over om tijdig thuis te zijn. We houden het op een kopje, onderwerp is de onwillige garmin van Harrie, de net zo onwillige garmin connect waar oudere routes zoek raken, en ..

Terug de vaste route, maar die loopt vast in Sibbe voor een luikse markt, normaal friemelen we er wel langs, maar hier valt niks te friemelen, terug moeten we. En S had ons nog wel gewaarschuwd, bij de kerk, in Margraten, maar eigenwijs/dom als we zijn proberen we het toch, nu niet dus. Terug over Bemelen, iets over enen weer in Elsloo na 105 km, 980 hm en 26,3 km/uur.

Noteer: zaterdag rit naar Banneux, vertrek 09.00 uur.