18 juli Gemmenich

Vandaag eens geen uitgebreid ritverslag, maar een weergave van wat opvallende zaken onderweg. Wat is de schrijvende medefietser zoal onderweg tegengekomen. Dat kan natuurlijk anders zijn dan de indrukken van de medefietsers, dus het wordt een heel persoonlijk verslag.

Toch even de verkorte route om een beetje overzicht te krijgen: Klimmen, Colmont, Bosschenhuizen, Orsbach, Schneeberg, Vaalserberg, Gemmenich, Sippenaeken, de Planck, Ulvend, Banholt, Libeek, Rijckholt, Meerssen, Elsloo. Deze route werd natuurlijk onder leiding van Hub afgelegd. Zijn volgelingen waren Chris T, Erna E, Joep L, Kees vB, Piet J, Sjraar vH, Wim J.

Terug naar de opvallende zaken. De nieuwe truitjes hebben nog altijd een prachtige uitstraling. Jammer dat je dan een blauw-wit-oranje Sabic broek erbij aantrekt. Dan fiets je rond in de regenboogkleuren. Het doet echter niets af aan de prestatie van de drager, Joep, want hij was vandaag heel sterk bergop en zijn daalkwaliteiten zijn bekend. Dat laatste kan ook gezegd worden van Kees. Niet bij te houden als het omlaag gaat. Chris is de man die heel stijlvol op zijn fiets zit en daarom vooral zijn benen laat spreken. Bovenlichaam stil en maar rondmalen. Erna hield zich vandaag prima staande tussen de mannen. De 1086 hm kon zij goed aan en dat moet haar vertrouwen sterken om volgende week ook de Banneuxrit tussen de mannen goed te volbrengen. Sjraar begint er steeds beter in te komen, na zo'n lange fietsloze periode bij de Sjeiks. Nu nog de regelmaat en hij wordt een geducht tegenstander of vriendelijker gezegd, medestander. Want samen fietsen vind ik nog steeds een sociaal gebeuren. Piet was vooral na de pauze op het vlakke heel erg sterk. Kwam dat door de ZES dubbele boterhammen die hij in de pauze verorberde? We moeten hem nog aan de ketting gaan leggen als daar ook nog eens een Snelle Jelle bij gaat komen. Hub gaat als vanouds op elk terrein met de eersten mee. Als hij niet altijd met de neus in de wind hoeft te rijden zou hij zeker in de zwaardere ritten niet te houden zijn. Want sterk is hij, onze routeleider. Wim gebruikte deze tocht om te kijken hoe zijn klimtrainingen uitpakten. Dat gaf hem het gevoel dat de beklimming van de Stelvio over drie weken goed gaat uitpakken. Nog twee weken even bikkelen. Twee zaken mogen niet onvermeld blijven. Omdat er veel kleinere weggetjes gekozen werden kregen we te maken met veel tegenliggers. Zelden heb ik het woord "Tegen" zo vaak horen roepen. Het geeft echter wel een veilig gevoel als je weet dat iedereen goed oplet. Dus: "Wat is er tegen tegen "tegen"? Achter Vijverdal stond een grote groep wandelaars even te rusten. Zonder uitzondering begonnen ze spontaan te klappen toen we langs reden. Het gaf een goed gevoel dat ook deze sportievelingen onze inspanning konden waarderen. En dat zonder dat ze wisten dat we 96 km, 1086 hm en 22,6 gem. hadden behaald. 

Nog eens: komende zaterdag Banneux, om 09.00 uur vertrek.