zondag 15 0kt '15: Zonneberg

Zes 'man' aan de start: Frans, Wil, Henk, Piet, Francien en op klokslag 9 uur de andere Frans. Een paar vaste krachten om begrijpelijke redenen niet van de partij, sleurhut, pijn aan de poot, werken. R is na een veelbelovende rentree al weer een paar weken uit beeld, maar zal zich binnenkort weer melden, hopen we. 

Zonnenberg op programma. Eigenlijk is dat een rit aan weerszijden van de Maas, eerst afdalen tot bij Moelingen, de brug over, en dan langs de Albertkanaal weer noordwaarts. We missen natuurlijk locomotief Martin, pakken we samen op. Henk had een kleine variatie ingebouwd, achterlangs de Zinkwitfabriek in Mariadorp, de andere variatie was gedwongen, Ternaaien afgesloten, dan maar over de kanaalbrug en de Saint Pierre over naar Eben Emael. De Zonneberg door de neus geboord, maar de S.Pierre was ook niet verkeerd.

De koffie bij de toen langharige maar nu kale Brokamp, hebben 'm trouwens niet gezien. Passeerden en passant de nieuwe stek van Tom Dumoulin in Kanne. Linksachter een gezellig plekje, jarige Piet trakteerde en liet wat foto's zien van z'n cadeautje op vier wielen. 

F was toch wel benieuwd naar de Zonneberg, niet naar het steile klimmetje, pakten daarom de steile afdaling na een vriendelijke klim de Pietersberg op, waar Frans J nog lek reed. De terugweg eerst door M'tricht - Noorderbrug en via Borgharen, de zweep erover door wisselende kop-trekkers. Na 71 km, 350 hm en 27 km/uur weer om half een terug in Elsloo.

PS: middags weer als toerist M'tricht aangedaan. Een aanrader: koffie of een pilsje en hapje in de Brandweerkazerne aan de Capucijnerstraat.

Maak een Gratis Website met JouwWeb