18-02-2015: Tongeren Jekerdal

Het was grijs en het zou ondanks de voorspelling van een geheel zonnige dag, grijs blijven.
Aan de kerk groep B: Jan, Gerard, Piet K, Toos en Louwrens voor de richting Maasbracht.
De rest (wij dus) naar Tongeren:  Hub, Erna, Mart, Pé en effe Gene die de sportieve fietsdraad weer aan het oppakken is.
De route voerde ons naar de (Belgische) overzijde van de Maas die we volgden tot we langs de Zuid-Willemsvaart verder konden richting Lanaken. Daarna tot Kanne het Albertkanaal waarna we al slingerend de Jeker of in het Waals de Geer volgden (http://nl.wikipedia.org/wiki/Jekerdal_(dal) .
In Tongeren werd in het bekende pauzecafé Century koffie en cola genoten. Hub showede trots video's van zijn loopfietsende kleinzoon, net zo fanatiek als de oude Bohnen zelf. Mart deelde zijn grote carnavalsverdriet en claimde en kreeg alle medelijden. Zijn ega lag met koorts in bed en de gehele zeer drukke carnavalsagenda van het echtpaar Claessen viel in duigen. Voor de eerste keer in 50 jaar geen carnaval voor Mart; het grote verdriet stond in zijn tranende ogen te lezen.
Na wat aandringen kon Mart alle moed verzamelen om  zijn fiets weer op te zoeken en werd de thuisreis aanvaard via Hoessen, alle deelgemeenten van Bilzen, Zutendaal enz.
Een lekker tochtje met een mooi gemiddelde. En als dank voor het routeplan kreeg Hub vanaf Elsloo tot Brunssum toch nog wat zonnestralen cadeau.