17-05-2015: Sponsortocht

Tenue-voorkant-2.jpg

De club heeft nieuwe mooie tenues, en dit is mede mogelijk gemaakt door de shirtsponsoren.

Daarom deze sponsortocht die ons langs alle sponsoren voert, waar we van de fiets gaan en voor het bedrijfspand een mooie foto maken met de gehele groep. Harrie V had al z'n kwaliteiten uit de kast gehaald om de een mooie route in elkaar te knopen langs alle sponsoren.

Onze voorzitter, Lei, is de ziel en drijvende kracht en slaagt er elk jaar weer in om de sponsoren enthousiast te maken om de club een steuntje in de rug te geven. Zo ook bij de sponsoren die op het nieuwe tenue prijken.

Bijna de helft van de leden was present bij deze tocht, met start bij cafe en shirtsponsor De Dikke Stein, een favoriet plekje voor na een fietstocht, gezellig en goede bediening. Het zonnetje straalde uitbundig en zorgde voor een gezellige sfeer. Tijd voor de eerste foto van de groep. Fons Verhoeve was graag bereid om ons op de gevoelige plaat te zetten, hij publiceert elke dag een foto van een gebeurtenis in Stein, zo ook van onze sponsortocht. Met de hand van de meester zorgde hij er voor dat niemand zich kon verstoppen, ook die 'meneer met die gele bril'. Een 'buitenstaander' probeerde een plekje te vinden om ook op de foto te glippen, maar Fons pikte hem er meteen uit en weg was ie. Met grapjes en subtiele aanwijzingen stonden we snel in het gareel, trokken we een 'cheese' gezicht en gingen we in allerlei formaties op de foto. Fons, bedankt.

De tweede shirtsponsor twee straten verderop, Sjefke Janssen, Jo staat altijd voor je klaar, sinds jaar en dag DE fietsenzaak in Elsloo. Hier hetzelfde schouwspel. Dachten we weer op de fiets te kunnen stappen, riep Fons ons terug voor een speciale actiefoto. Met z'n allen over de volle breedte van de weg, een fietser kon er nog net tussendoor glippen, naderende auto's stopten netjes want blijkbaar gebeurde hier iets speciaals, en zo was het ook.

Allemaal weer op de fiets, nog een zwaai naar fotograaf Fons, en met Martin en Henk als routeleiders op kop trok de stoet verder. Op zoek naar de volgende sponsor, Jos Bogman automobielen in Beek, sinds jaar en dag een trouwe sponsor, met gevoel voor de klant die komt voor een nieuwe auto of onderhoud. Hier stond ons geheel onverwacht een tweede fotograaf op te wachten. Hannelore, de ega van Gerard kwam gelijk met ons aan, een kwestie van timing, telepatische gaven. Hier was Henk onze fotograaf, twee keer afdrukken en klaar is kees. En gaan we, via een flinke omweg, weer naar het volgende adres. Achter Neerbeek over de snelweg en langs de Kluis duiken we Geleen in op zoek naar de zaak van shirtsponsor Jacq Peters van Bikemedical. Heb je problemen met je fietshouding, voeding, tips bij klachten, ga naar Jacq en je wordt geholpen. Een ideale fotoplek met die vrolijke kleuren en trap waar iedereen een plekje op kon vinden.

Verder richting Limbricht, we passeren zonder haperingen een paar stoplichten, laten de bioscoop en het ziekenhuis links liggen. We verruilen de 'wereldsjtad' voor de landelijke weggetjes naar en door het Limbrichterbos, tikken Guttecoven aen Born en aan naar Obbicht. Er wordt wat afgekwebbeld, waar men normaal netjes een gesloten peleton vormt, waaiert de groep waaiert al snel uiteen. Bij het pontje van Berg ad Maas overwinnen we de eerste klim van deze dag. Meteen na de brug Meers-Stein neemt Lei het heft in handen, stuurt ons met een lus onderlangs .... in plaats van naar de kasteelruine tot ieders verassing links omhoog en iets verderop ... eindigend in een grindpaadje. Gelukkig een tegelpad en we zitten weer op de 'grote weg'. Hier neemt Steindenaar Jan de leiding over en zig-zaggend door oud Stein staan we al snel voor de fysiotherapie Maatschap Snijders. Bij John ben je in goede handen, hij is zelf een actieve triatleet, en weet wat moet gebeuren bij een blessure of ander advies. En weer een foto natuurlijk.

De voorlaatste statie is in Nieuwdorp, bij tweewielers Erwin Gelissen. Altijd handig om bij advies of een reparatie of een aanschaf vlak bij huis terecht te kunnen. Ook hier in brede opstelling voor de zaak en een foto.

Voor de afsluiting, vlaai en koffie zetten we koers naar het Maaslandcentrum. Danielle en Joan staan ons al op te wachten, meteen een welkom gevoel. De fietsen kunnen we veilig binnen stallen. Ieder zoekt een plekje aan tafel, en onder genot van vlaai en koffie wordt nog wat nagepraat. Een mooie dag, het nieuwe tenue is nu echt ingezegend.

DikkeStein.jpg  SjefkeJanssen.jpg  Bogman.JPG  BikeMedical-2.JPG  Snijders.JPG  ErwinGelissen.JPG  MLC.JPG

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb