16-05-2015: Net voor de regen thuis

zaterdag 16 mei 2015
 
De stevige wind en de regenvooruitzichten hadden er voor gezorgd dat er niet veel fietsers bij de kerk aanwezig waren. Van de eerste groep waren Jan, Piet, Gerard, Harry M, en Wim van de partij en van de tweede groep stonden Hub, Sjraar, Kees, Rien en Chris T aan de start. Als alternatief voor de vervallen rit naar de Laurabossen werd besloten om naar Opitter te rijden.
Via de autobaanbrug over de Maas ging het richting Kotem, Boorsem en door langs het kanaal naar Rekem. Over de kinderkopjes in het centrum van het mooie oude Rekem richting Neerharen. Verder langs de Zonnevijver waar de eerste druppels regen begonnen te vallen. De regen duurde gelukkig niet lang en we zijn doorgereden richting Zutendaal toen besloten werd om de bestemming te veranderen. Buienradar had aangegeven dat om ca 14.00 uur regen werd verwacht we hadden geen trek in een nat fietstenue op het einde van de rit. Via Lanaken en Smeermaas richting Maastricht. Over de Noorderbrug en vervolgens door Beatrixhaven en over de sluis bij Borgharen naar Itteren richting Bunde. Tijd om te pauzeren werd ons niet gegund en in plaats van koffie werd als eerste consumptie de klim van de Slingerberg in Geulle opgediend. Om nog wat extra hoogtemeters te verteren kregen we als tweede consumptie geen frisse cola maar de Lange Raarberg geserveerd. Om daar te komen zijn we via Moorveld, Kasen, de brug over de autobaan en de Kruisberg omlaag en vervolgens via een kronkelroute door de buitenwijken van Meerssen gereden.
Door naar Schimmert en verder richting Spaubeek. Bij Genhout gingen Sjraar en Rien linksaf richting Elsloo. Hub, Kees en Chris T rechtdoor richting Geleen. Kees en Chris T wilden wat extra kiliometers maken en besloten werd om Hub nog een stukje te vergezellen richting Brunssum. In Spaubeek rechtsaf en door de buurtschap Oude Kerk en langs Kasteel Terborgh naar Schinnen. De grote weg over door Wolfhagen richting Oirsbeek, waar Hub werd bedankt voor zijn ijver om de weg te wijzen en de daarbij behorende mooie rit. Kees en Chris T hadden behoefte aan wat extra hoogtemeters en namen de klim naar Klein Doenrade. Boven gekomen langs de grote weg ging het naar de Windraak, waar de gelijknamige weg lang IJsboerderij Coumans naar Munstergeleen werd afgedaald. We zijn niet gestopt voor een ijsje daar was het de temperatuur niet voor. Door Munstergeleen langs pater Karel, waarbij er altijd, als goed opgeleid katholiek, een schietgebedje door je gedachten gaat. Ondanks de vermeende bescherming van pater Karel kreeg Chris T een lekke band bij de overweg in Geleen. Op aandringen van Chris T is Kees doorgereden naar Elsloo en Chris T is naar huis gelopen. Hij had geen zin om zo vlak bij huis nog even langs de weg te staan om een bandje te wisselen. 
Ondanks de verandering van route is het een leuke rit geworden, waarbij de weergoden niet te streng zijn geweest. Totaal ca 83 km afgelegd met 450 hoogtemeters en een gemiddelde van 24.3 km/uur.       
Van onze verslaggever ter plaatse: Chris Tabbers.      

Maak een Gratis Website met JouwWeb