14 mrt.Stramproy

Ondanks een graadje of 3, windkracht 4NO en een bleek zonnetje stonden 11 Clubleden aan de kerk.

Welke route er ook gekozen wordt, zelden wind in de rug, maar eerder recht op kop of schuin tegen.

Besloten werd gescheiden te starten, maar elkaar te treffen in Stramproy. Toos, Jan, Harrie, Ben en Gerard zochten de kortste weg en Erna, Hub, Lei, Gene, Wim en Wim zouden nog een extra Noordelijk stuk eraan breien. Of beter gezegd, Hub had zoals gewoonlijk de breinaalden in handen. En hij liet geen enkel steekje vallen, zodat we ondanks de kopwind toch nog een aardig gemiddelde konden realiseren.

Met regelmaat deed ieder zijn werk. Gene had nog zoveel over dat hij bij het inhalen van twee Belgische trekpaarden kon opmerken: "Ik zie die dikke konten liever dan die van mijn .........".

In het gehucht Haler hadden we eigenlijk moeten stoppen om aan weerman Thijs Zeelen te vragen om een volgende keer wat minder wind te "maken".

In Castert en Tungelroy hadden we ons meest Noordelijk punt bereikt en was de koffie niet ver meer. Wat een planning, want de eerste groep was nog geen vijf minuten eerder gearriveerd! Het was dus gezamenlijk koffie, de energie weer aanvullen en de beentjes even rust geven voor de terugweg van ong. 50 km. Die werd "en groupe" afgelegd, Hub en Erna steeds voorop. Waarom weet ik niet, maar tot aan het veer in Berg bleef die situatie zo. Excuses Erna, maar vandaag waren de mannen niet het sterke geslacht. Complimenten voor jouw rijden en zoals gewoonlijk ook voor de routeleider Hub. Na de oversteek werd de groep steeds kleiner omdat ieder de kortste weg naar de warmte opzocht.

Zelf had ik op de teller: 103 km, 22.4 km/uur en 390 hm.