Rit maandag 14 december 2015. Einsahme Herzen

De opkomst was goed vandaag. Vol spanning klopte hun hart waar de rit vandaag naar toe zou gaan, en anders dan de titel doet vermoeden waren er 8 rijders komen opdagen. Van eenzaamheid was dus geen sprake. Hub had een vlakke rit uitgezet en klokslag 10 vertrokken we richting noorden. De Scharberg af en op naar Meers om langs de Ur richting Urmond te rijden. Hier is het eerste deel van de weg tegenwoordig gesloten voor autoverkeer. Een goede oplossing want de bocht bij de boerderij leverde vaak hachelijke momenten op als er net een auto aankwam. Wel even opletten voor de paaltjes.
In Urmond omhoog langs de kerk en door Berg, Nattenhoven, Obbicht, Grevenbicht over de dijk naar Illikhoven. Ten behoeve van de Maaswerken wordt hier een groot gebied ontgraven waarbij grint wordt gewonnen. De stroomgeul van de Maas wordt flink verbreed waarbij de grond die vrijkomt uit de Maas wordt gebruikt om de gaten die ontstaan door grintwinning weer aan te vullen. Om het vele vrachtverkeer niet te hinderen is er ten behoeve van de vele fietsers een fietsbrug aangelegd. Wel weer opletten voor de paaltjes. Om de modder te vermijden even de grote weg genomen en bij de dijkwoning weer de dijk op om bij de autodealer de Maaseikerweg over te steken.
De weg volgend komen we op doorgaande weg naar Aasterberg. Om toch wat hoogtemeters te krijgen niet onderlangs maar omhoog naar de brug en aan de andere kant weer omlaag richting Ohe en Laak. De weg ingeslagen richting de Hompesche Molen. Op deze weg heb je een mooi uitzicht op de molen met daarvoor een kunstwerk van versteende bomen, die in een kring rechtop in het water staan. Deze fossiele bomen zijn opgegraven met de grintwinning in dit gebied en als herinnering in het water geplaatst. Een mooi plaatje en de moeite waard om eens te bekijken. Zo komen we uit in Stevensweert en rijden verder naar Maasbracht. Het is vandaag geen kermis, dus geen spek met ei in ons gebruikelijke pauzecafe. Vandaag maar eens overslaan, want Hub heeft een andere pauzeplaats in gedachte. Langs de molen rijden we richting Brachterbeek, waar we afslaan om via Linne en de brug over de A73 in Sint Odilienberg te komen. Door allerlei onbekende gehuchten zoals Reutje en Voorst kwamen we uiteindelijk bij onze pauzeplaats café-dancing Einzahme Herzen. Zo werd die pleisterplaats door Hub genoemd, maar op de gevel staat iets anders namelijk Waldeslust. Hub in de bo(h)nen ? Of heeft hij amoureuze herinneringen aan deze plek ?
Bij binnenkomst kwam de warmte je tegemoet en al vlug gingen de jasjes en de handschoenen uit. Een gezellig deuntje klonk als achtergrondmuziek en Erna bestelde cappuccino, gastrijder Jo pakte een chocomel, Hub wilde een cola en Pé, Mart, Lei, Kees en Chris T. namen genoegen met een kop koffie. Gespreksstof genoeg, waarbij Banneux en de vernieuwde website ter sprake kwamen. Plots merkte Mart pas op dat er muziek werd gespeeld en meteen wilde hij met de beentjes van de vloer en een walsje dansen. Er waren geen andere liefhebbers dus dat ging niet door. Wel merkte hij op dat de nieuwjaarsreceptie samenviel met de maandelijkse dansavond. En nog wel op dezelfde locatie. Genoeg pauze gehad en de jasjes en handschoenen moesten weer aangetrokken worden om de weg te vervolgen. De café ligt in Nederland, maar de weg ervoor ligt in Duitsland. Door Duitsland reden we verder en door Haaren, Obspringen, Schondorf, Breberen reden we bij Spaanshuisken weer Nederland in. Door Koningsbosch en achter langs de kalkzandsteengroeve van de Hazelaar kwamen we in de Slek, linksaf langs Hommelheide, een stukje Susteren en we waren in Nieuwstadt. Tegenover wegrestaurant de Vos richting kasteel Limbricht. Een stukje over de grote weg om rechtsaf naar Einighausen te rijden. Hier werd Hub bedankt voor de mooie rit en ging hij rechtdoor richting Sittard om zo naar huis te rijden. De overige rijders zoals gezegd over Einighausen, Urmond, Stein naar Elsloo. Chris ging bij Macintosh richting Geleen.
Zo kwam een einde aan een rit van 102 km met een gemiddelde van 24 km per uur.
De hoogtemeters waren met 260 stuks geen hoogtepunt

PS: Zaterdag om 09.15 naar Banneux.

Maak een Gratis Website met JouwWeb