12-07-2015: Grote Flap

Fietsverslag, zondag 12 juli.

Vier man aan de start.  Martin, Silvio en de beide Frans-en. De Grote Flap is de bestemming. Het weer is iets aan de koude kant voor het jaar, maar prima te doen. “Hij” heeft regen voorspeld. Wie “hij” is weet ik niet, maar dat zal de Buienradar wel zijn. Via Beek, Genhout en Hulsberg naar Klimmen en via Schin op Geul naar Schoonbron, op weg naar Wijlre, Wittem en Mechelen. De eerste serieuze klim zou de Schweiberg zijn. Was inderdaad serieus, na een avondje Carnaval Mundial in Elsloo. Via Heijenrath de kleine Flap af richting Teuven op naar de 2e klim; de grote Flap. Met Sippenaeken als zuidelijkste punt, terug naar Epen om in Gulpen bij de Zwarte Ruijter aan te schuiven voor de koffie.
De e-motor is in opmars, ook bij de mountainbikers. Diverse gesignaleerd in Gulpen. Wanneer is de racefiets aan de beurt? Een kwestie van tijd. Het gesprek spitste zich toe op de 2 meest voorkomende pedalen van de racefiets. Wat is beter: de SPD of toch de look-pedalen?  Feit is dat de schoenen met SPD beter lopen!
Via Ingber en Scheulder terug naar Sibbe, Valkenburg en Haasdal naar huis. De regen kwam uiteindelijk wél en zorgde voor enige verkoeling, maar gelukkig hoefden we geen regenjasjes tevoorschijn te halen. Op de laatste km-ers naar huis werden we nog vergezeld door de mountainbike club Le Douze uit Stein.
Resultaat van deze redelijk relaxte zondagmorgentocht was: 75 km, 26 km gemiddeld en 725 hoogtemeters.